«Сорочу премію» імені Петра Сороки вручили в Києві

27.01.2020 11:43   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

У Національному музеї Літератури України відбувся літературно-мистецький вечір «Книга – Український пріоритет». Програма вечора була насиченою: презентація кращих новинок та нагородження авторів видавництва «Український пріоритет» – лавреатів різних літературних та літературно-мистецьких премій. 

Якщо цьогоріч вперше проводили конкурс на здобуття премії «Золотий цап» імені Івана Драча, то «Сорочина премія» імені нашого краянина Петра Сороки була вже вдруге. Її переможцями у номінації «Проза» став львів’янин Богдан Дячишин за книгу «Думки й діалоги» та Йосип Стуцюк (Луцьк) за книгу «Коридор». У номінації «Поезія» – Ольга Батьковська (Бахмач) – за збірку «Домінанта» та Іван Гентош (Львів) за збірку «Від першої особи».

Володимир Шовкошитний, який модерував захід, назвав Петра Сороку «незабутнім співцем Петриківського лісу й України».

Ось як відгукнувся про цю подію поет Іван Гентош: «Вчора у Києві отримав літературну премію імені Петра Сороки ("Сорочу премію") в номінації "Поезія" за збірку поезій "Від першої особи" і неймовірно тішуся з того, бо саме ця премія для мене дуже знакова і важлива. Щиро дякую журі Літпремії, видавництву "Український пріоритет", пані Галині Сороці, Володимиру Шовкошитному і меценатам, що долучилися до заснування цієї Премії. То було не лише нагородження переможців багатьох (!) літературних Премій - то було справжнє Свято славного видавництва "Український пріоритет", його авторів, шанувальників і друзів». «Сорочу премію» імені Петра Сороки вручали його добрий приятель і відомий меценат Михайло Ратушняк і пані Галина Сорока.

Окрім цієї премії були нагороджені автори Літературною премією «Тріумф» імені Миколи Гоголя, Міжнародною –  «Сад Божественних пісень» імені Григорія Сковороди, імені Пантелеймона Куліша.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews