На Тернопільщині знайшли скам'янілості вимерлих головоногі молюски

27.01.2020 18:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Заліщиках, гуляючи по скелях Дністровського каньйону, дівчина знайшла cкам'янілості молюсків. Про це вона повідомляє в соціальних мережах.

Як зазначає сама ж дівчина, у цій місцевості часто можна знайти якісь закам'янілості. Проте, вона не спеціалістом в області палеонтології, тому не може сказати чи її знахідка є цінною.

« Гуляючи стежками по скелях Дністровського каньйону, часто знаходила подібні закам'янілості (в загальному із тих знахідок можна було б вже скласти якусь тваринку чи людинку) Але ця вразила і виглядом, і розміром (довжина близько-15 см). Тримаєш в руках і важко повірити — мільйони, десятки, сотні мільйонів років. Коли бачиш перед собою рештки морських істот, то стає очевидним, що у ті прадавні часи, які науковці вимірюють багатьма мільйонами років до нашої ери, життя на Землі було зовсім інакшим», — йдеться у дописі Олени Терен.

Зазначимо, що знайдена дівчиною скам'янілість  — це вимерлі головоногі молюски, які жили в морях мезозойської ери (в тріасовий, юрський і крейдовий періоди), коли на суходолі панували динозаври.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews