«Нове британське кіно» покажуть тернополянам з 26 січня по 23 лютого в обласній науковій бібліотеці

27.01.2020 23:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

З 26 січня до 23 лютого у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудуться покази стрічок під час 19-го фестивалю «Нове британське кіно». Фестиваль організувала  Британська Рада в Україні та компанія «Артхаус Трафік». Цьогорічна у програмі фестивалю – призери Канн, фаворити британських премій і фестивальні хіти. Початок всіх кіносеансів - о 15:00. Покази - безкоштовні, також гостей очікує фотозвіт від організаторів.

Зокрема, для охочих підготували такі фільми: 

2 лютого переглянемо історію дружби письменниць Віти Секвілл-Вест і Вірджинії Вулф у мелодрамі Чанії Баттон «Віта і Вірджинія» (2018) з Джеммою Артертон, Елізабет Дебікі та Ізабеллою Росселліні.

9 лютого – сімейний фільм режисера Коліна МакАйвора «Зоопарк» (у ролях: Тобі Джонс, Пенелопа Вілтон) поверне глядачів у 1941 рік. Юний Том і його друзі намагаються з усіх сил врятувати тварин з місцевого зоопарку Белфаста, що опинився під ударами німецьких бомбардувальників.

16 лютого – драма «Вас не було на місці» (режисер: Кен Лоуч; у ролях: Кріс Хітченс, Деббі Ханівуд) про сім’ю роботяги-кур’єра, що намагаєтся звести кінці з кінцями в сучасній Англії.

23 лютого – підбірка «BAFTA: БРИТАНІЯ. КОРОТКО 2019», представлена в розмаїтті жанрів і тем.

Цього року кінофестиваль став ще доступнішим для людей з порушенням зору або слуху. Організатори вперше підготували окремі копії трьох фільмів («Зоопарк», «Звір» та «Вас не було на місці») з тифлокоментарем та адаптованим субтитруванням.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews