Кременець на картинах першої половини ХХ століття

28.01.2020 20:43   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

На одному із аукціонів Новинам Тернопільщини вдалось знайти цікаві картини, які показують, який вигляд мало місто Кременець в першій половині ХХ століття. Картини датуються 1930-1940-ми роками. На картині бачимо місцевих мешканців, а також забудову міста і головну його окрасу – гору Бону, або як ще її називають Замкову.

Автором картин із Кременця є польський художник та сценограф Болеслав Кудевич (1887-1957). Відомо, що митець народився у Львові, там навчався у школі. Освіту здобував у навчальних закладах міста Кракова.

Проте пізніше художник Болеслав Кудевич переїхав на Тернопільщину. Там він в місті Кременці працював учителем малювання. Також він працював сценографом у театрах Львова, Любліна та Кракова.

Сьогодні, окрім пейзажів, можна на аукціонах знайти багато портретів авторства Болеслава Кудевича. В наступних публікаціях розкажемо про це більше.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

Джерело фото: https://allegro.pl


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews