Центральна міська бібліотека Рівного запрошує на перегляд фільму «Крути»

28.01.2020 21:41   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: 7dniv.rv.ua

 

Центральна міська бібліотека Рівного пропонує не тільки великий вибір різноманітної літератури, а й завітати на перегляд фільму “Крути 1918”.

29 січня – День пам’яті Героїв Крут. Більше ста років тому, 29 січня 1918 року, відбувся бій під Крутами. Тоді близько 400 курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже чотиритисячної армії більшовиків. Бій під Крутами відбувся на залізничній станції «Крути» в сучасній Чернігівській області, за 130 кілометрів від Києва. Тривав він понад п’ять годин. Загін із курсантів, студентів та гімназистів зійшовся у нерівному бою з багатотисячною армією Михайла Муравйова. 27 юнаків потрапили після бою в полон до більшовиків та були страчені.

 

Затримка просування армії Муравйова дала можливість укласти Берестейський мирний договір, що означав міжнародне визнання української незалежності.Чому ж молоду державу захищали необстріляні студенти-добровольці, а не військо? Як відбувався нерівний бій? І чи є докази порушення більшовиками Женевської конвенції щодо поводження з полоненими?

Можливо відповіді на ці питання знайдуться після того, як рівняни завітають на перегляд фільму “Крути 1918” у міську бібліотеку на вул. Київську, 44  у четвер,  30 січня об 14.30. 

Джерело: газета "7 днів"


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7dniv.rv.ua