Шість тисяч жителів Рівненщини користуються електронним пенсійним посвідченням

30.01.2020 19:11   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

У 2019 році бажання отримати електронне пенсійне посвідчення виявили 4 251 пенсіонер Рівненської області. Це утричі більше, від попереднього року, розповідають в Головному управлінні Пенсійного фонду у Рівненській області.

«Електронні сервіси стають все більш популярними. Адже це доступно і зручно. На сьогодні е-пенсійним вже користуються 6 тисяч жителів Рівненщини. Також у минулому році понад 28 тисяч жителів області звернулося із заявами на користування електронними послугами Пенсійного фонду України, близько 14 тисяч – на отримання СМС-інформування», - розповів начальник Головного управління Василь Петняк.

Так, донедавна пенсійне посвідчення було документом, який лише підтверджує статус пенсіонера. Його пред’являли для користування пільгами, одержання знижки при розрахунку в торговельній мережі чи аптеках. Такі посвідчення нині втрачають актуальність.

Нове електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) значно розширює можливості його користувача – можна провести оплату комунальних послуг, розрахуватися за покупку як безпосередньо в магазині, так і через Інтернет-мережу, отримати доступ до інших онлайн-сервісів тощо.

Нині отримати таке посвідчення можуть лише пенсіонери з числа одержувачів пенсійних виплат через Ощадбанк. Тому Пенсійний фонд України веде переговори з іншими банками щодо такої можливості.

Бажаючим отримати модернізований пенсійний документ необхідно звернутися до Пенсійного фонду України за місцем перебування на обліку та подати заяву на його виготовлення.

Водночас, перехід на новий тип документу не є обов’язковим, раніше видані посвідчення продовжують бути дійсними.

За матеріалами РОДА

 

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews