Як виглядав Джуринський водоспад у ХІХ столітті

30.01.2020 20:43   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Вже вкотре хочемо показати нашим читачам ретро зображення із минулого Тернопільщини. Цього разу хочемо презентувати картину художника Наполеона Орди. Саме йому маємо завдячувати за чудові панорами із Волині, Поділля. Сьогодні вони є гарним путівником по пам’ятках, які, на жаль, не збереглись до наших часів.

На представленій картині бачимо Джуринський водоспад. Інша його назва – Червоногородський. Друга назва пов’язана із містом Червоногород, яке знаходилось неподалік кілька століть тому. Водоспад є штучним. До речі, чи знали наші читачі, що Джуринський водоспад є найвищим рівнинним водоспадом України?

Територіально ця гідрологічна пам’ятка знаходиться в Заліщицькому районі Тернопільської області. Водоспад можна побачити й сьогодні, бо він зберігся.

Привертає нашу увагу також водяний млин на малюнку, а також інші будівлі. Завдяки такому зображенню маємо уявлення як виглядала ця місцевість у ХІХ столітті.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null
Джуринський водоспад та млин на картині Наполеона Орди, ХІХ ст.

Джерело фото:  http://www.pinakoteka.zascianek.pl

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews