Юрист пояснив, як тернопільським водіям з «єврономерами» уникнути штрафу

03.02.2020 22:13   Автор : Новини Тернопілля
Джерело: Голос

Українців, які володіють автомобілем на іноземних номерах з порушенням строків перебування в Україні, вже почали штрафувати, аж до 170 000 грн.

Але юрист Іван Козачук з організації “АвтоЄвроСила” стверджує, що є законний спосіб тимчасово уникнути штрафу, пише finance.ua.

Власник штрафного автомобіля повинен пояснити відповідним органам, коли у них виникнуть до нього питання, що він підготував пакет документів для реєстрації транспортного засобу і тільки чекає, коли Верховна Рада прийме закон про доступне розмитнення.

На підтвердження цього “євробляхер” повинен мати договір з митним брокером, адвокатське обґрунтування, довідку про зняття автомобіля з обліку, договір купівлі-продажу, сертифікат відповідності.

Це законний спосіб тимчасово уникнути штрафу. Але оформляти автомобіль все одно доведеться.

При виникненні проблем Іван Козачук рекомендує з вищевказаним пакетом документів звертатися в суд.

Затримка оформлення “єврономерів” більш ніж на 30 днів тягне за собою штраф 170 тисяч грн або конфіскацію цього транспортного засобу;

За керування машиною на єврономерах – штраф 8500 грн;

Повторне за рік керування таким авто – штраф 17 тисяч гривень і заборона на управління протягом року:

Затримка від 20 до 30 діб – 85 тисяч грн.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос