«Вікно життя»: у Тернополі врятували трьох новонароджених

08.02.2020 14:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі, в приймальні полового відділення міської лікарні №2, цілодобово працює «Вікно життя». За десять років його, матері, які опинилися у складних життєвих умовах, залишили там трьох дітей. Наразі, двоє із залишених немовлят вже знайшли нових люблячих батьків. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

«Вікно життя» працює таким чином, що коли матір відчиняє знадвору спеціальне пластикове вікно і кладе дитину на стіл-нішу, то спрацьовує сигналізація. Після чого, медперсонал забирає немовля. Матір ніхто при цьому побачити не може.

Дитину, яку залишили у «Вікні життя», перебуватиме у пологовому відділені, а потім її направлять в обласну дитячу лікарню у відділ патології для новонароджених. Проте, впродовж двох місяці, згідно з законодавством, матір може повернутися за своєю дитиною. Якщо ж цього не сталося, то немовля передають у будинок маляти де дадуть йому ім'я та прізвище.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews