Пляжі в Заліщиках на ретро світлинах

11.02.2020 21:43   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Сьогодні, пропонуємо читачам Новин Тернопільщини із холодної зими віртуально перенестись до літа. Маємо гарні світлини із спекотних пляжів, які знаходились на Тернопільщині у міжвоєнний період (1921-1939). Фото кілька десятків. Усі вони знаходяться на сайті присвяченому місту Заліщики.

Усі ретро світлини Василь Лопух, кандидат економічних наук, доцент, знавець історії міста Заліщики, який сьогодні проживає у Нью-Йорку і є дійсним членом Наукового товариства ім. Т. Шевченка в Америці.

У 1930-ті роки на території міста Заліщики було багато різнопланових пансіонатів і приватних вілл. Умови були нічим не гіршими, ніж на тогочасних курортах Франції та Італії.

Електрика, радіо, телефон, асфальтовані дороги, смачні сніданки, європейські пляжі та розваги, хіба що не було WiFi. На березі  Дністрп було два пляжі, обладнані лежаками, роздягальнями, кортами, барами, танцювальними та спортивними майданчиками: «Сонячний», більший, і «Дикий», менший та інтимніший.

Найпопулярнішими серед гостей курорту були Гранд-готель «Геленівка», санаторії «Лада», «Яніна», «Ясна», «Пляж», «Байка», «Ірена», «Скеля» та ресторан зі 25-річними традиціями «Подолянка».  

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Більше фото у альбомі. 

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews