«Несуть загрозу здоров'ю учням і вчителям»: в одній зі шкіл Тернопільщини уклали дошки із грибком

15.02.2020 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Лановецької ЗОШ № 1, під час капітального ремонту підлоги спортзалу, підрядник застелили дошки, які уражені грибком. Учні, батьки та дирекція навчального закладу обурені та вимагають якісного ремонту.

Як повідомляє у соцмережі Фейсбук Оксана Жмак, на фото старі дошки, які закупили для ремонту спортзалу.

«До речі, дошки мали бути новими, а не б/у. Вартість ремонту більше півтора мільйона гривень. Підрядник був один, його знайшов відділ освіти, бо більше нікого не можна було знайти й ніхто не хотів... Конкурсу ніякого не було. Це коротко із того, що я почула на сьогоднішніх зборах», — додає жінка.

Самі ж дошки були мокрими. Їх намагалися висушити, але це не допомогло. В результаті чого, балки покрилися грибком.

«Я сьогодні вперше зайшла в спортзал і була там до години часу в загальному. Там зараз лежать балки чи лаги, які всі в грибкові. В залі стояв туман, хтось пояснив, що це спори грибка лопаються і вилітають... І це найбільша школа району з найбільшою кількістю учнів. Цей грибок розлітається по всій школі... Мене десь через пів години почало пекти в горлі та носі, і така реакція була не тільки в мене», — йдеться в дописі Оксани Жмак.

Підрядники ж зазначаю, що їхньої вини не має і вони не стелили мокрі дошки. У свою чергу вони звинувачують дирекцію школи, яка не забезпечивши належне провітрювання приміщення почали побілку стін. В результаті чого, в приміщенні збільшилась вологість і дошки покрилися грибком.

Наразі, батьки вимагають щоб відділ освіти призначив призначення експертизу балок, які залишились. Також, необхідно демонтувати постелені дошки, адже вони несуть загрозу здоров'ю учням і вчителям школи.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews