Півмільйона за неофіційно оформлених працівників заплатить тернопільський «ресторатор»

16.02.2020 10:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Голос

Майже 500 тисяч гривень заплатить підприємець.

Тернопільський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову фізичної особи-підприємця, що використовує найману працю у сфері закладів громадського харчування, до Управління Держпраці у Тернопільській області про визнання протиправними та скасування постави про накладення на нього фінансових санкцій.

Під час інспекційного відвідування інспектори праці Управління Держпраці у Тернопільській області виявили, що четверо громадян, які виконували трудові функції у закладі громадського харчування, працювали без укладення трудового договору. Роботодавець також не забезпечив достовірний облік виконуваної роботи працівниками.

Відтак уповноважені посадові особи Управління винесли постанову про накладення фінансових санкцій на ФОП у розмірі 446760 грн та 3723 грн. Роботодавцю доведеться сплатити до державного бюджету 450 483 грн за порушення вимог трудового законодавства.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос