Визначна подія в НУВГП - вручення дипломів магістрів студентам-іноземцям (ФОТО)

17.02.2020 07:42   Опубліковано : Віра Мельникова
Джерело: RvNews

НУВГП ‒ славнозвісний рівненський навчальний заклад - може пишатися своїми випускниками, а ще університет має повагу й авторитет серед молоді студентського віку не тільки в Україні, але й в інших країнах. Наразі тут навчаються юнаки та дівчата більш ніж з двадцяти п’яті зарубіжних країн.

14 лютого в конфенец залі Національного університету водного господарства та природокористування відбулася визначна подія ‒ вручення дипломів студентам-іноземцям, що закінчили навчання в магістратурі у 2019 році. 

Працівники Центру міжнародного співробітництва та освіти, студенти-магістранти ретельно готувалися до давно очікуваної події, адже вона нетривіальна: багато зусиль покладено до здійснення життєвої мети, до якої молоді люди невпинно наближались протягом тривалого часу ‒ одержання диплому магістра за обраною професією. За словами директора Центру Тимощука Ігоря Олександровича, 14 іноземних громадян, які приїхали з Лівії, Нігерії, Сьєра-Леоне, Союзу Коморських Островів, Німеччини, Туркменістану, завершили своє навчання в магістратурі з різних спеціальностей.

Під звуки «Гімну України» урочистість відкрив директор Центру. Він привітав випускників магістратури із закінченням навчання, побажав їм у майбутньому житті професійного успіху, щастя, здоров’я, миру. Виказав упевнення в тому, що вони принесуть багато користі у розвиток промисловості, економіки, технічного прогресу в своїх країнах.

В телефонному режимі (керівники учбового закладу перебувають у службовому відрядженні) присутні прослухали привітання ректора університету пана Мошинського Віктора Степановича та проректора з наукової роботи та міжнародним зв’язкам пані Савіної Наталії Борисівни з нагоди завершення іноземними громадянами навчання і здобуттю звання магістра. Вони побажали молодим фахівцям з користю застосувати отримані в українському навчальному закладі знання та в подальшому працювати на успіх і процвітання своїх країн, не забувати Alma-mater, плідно співпрацювати та налагоджувати дружні партнерські зв’язки з Україною.

Ведучий заходу пан Кравчук Ростислав урочисто запрошує піднятися на імпровізовану сцену випускників магістратури 2019 року. виголошує прізвища іноземців, які сьогодні отримують документ, який підтверджує звання магістра. Дипломи про здобуту освіту вручив директор Центру Тимощук Ігор Олександрович.

Перед присутніми виступила директор Навчально-наукового інституту економіки та менеджменту професор Ковшун Наталія Едуардівна. Вона поздоровила випускників магістратури, побажавши усім великих успіхів у роботі, наснаги, нових професійних звершень.

А Нестерчук Наталія Євгенівна, завідувачка кафедри здоров’я людини і фізичної реабілітації Навчально-наукового інституту охорони здоров’я привітала юнаків і дівчат із завершенням навчання і подарувала сертифікати на оздоровлення (безкоштовні сеанси масажу). 

Ведучий заходу пан Кравчук Ростислав урочисто запрошує піднятись на імпровізовану сцену випускників магістратури 2019 року. виголошує прізвища іноземців, які сьогодні отримують документ, який підтверджує звання магістра.

Завітав поздоровити «новоспечених» магістрів і Ешавеш Мохамед Мохтар ‒ студент магістратури 1-го року навчання за спеціальністю «Гірництво».

Прикрасила урочистий захід співачка Христина Боговіт, переможниця в «Голосі України», яка буквально зачарувала слухачів своїм чудовим голосом. Вона привнесла в серйозну, значущу подію атмосферу справжнього свята. Климович Олена також продовжила пісенну естафету.

Зі словами вдячності звернулися до викладачів та працівників центру студенти-іноземці, котрі сьогодні стали магістрами: Вікторія Кормої, випускниця за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», Альмагхрабі Амера Салех, випускник за спеціальністю « Фізична терапія, ерготерапія».

Начальник відділу організації міжнародної освіти та міграційних питань Центру міжнародного співробітництва Нікитенко Дмитро Валерійович вручив «іменинникам» подяки та сертифікати про закінчення навчання в магістратурі, побажав запроваджувати науковий досвід та отримані знання у себе на Батьківщині.

Усі присутні в залі мали змогу поздоровити деяких цьогорічних випускників по скайпу, які за певною необхідністю вже повернулися в свою країну.

Значуща університетська подія завершилася дружним співом всесвітньовідомого студентського гімна «Гаудеамус ігітур». Відверті розмови, щире спілкування продовжились за чаюванням із смаколиками. Працівники відділу роботи з іноземними громадянами Солодкий Владислав Олександрович, Поліщук Олена Іванівна та Брижата Олена Вікторівна разом з іншими колегами доклали багато зусиль щоби вручення дипломів магістрам 2019 року стало справжнім святом. 

Хочеться вірити. що посіяне у благодатний грунт зерно наукових знань, проросте і дасть гідні плоди дружби і співпраці НУВГП з різними країнами світу.

Віра Мельникова, член Національної

спілки журналістів України

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 

null
Фото: Віра Мельникова

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews