У Тернополі вшанували воїнів Афганістану

17.02.2020 23:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

У Тернополі помолилися за воїнів Афганістану. 15 лютого - у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річницю виведення військ з Афганістану, у парку Національного Відродження біля пам'ятника загиблим воїнам - афганцям відбулося віче-реквієм. Про це на своїй сторінці у facebook написав пресофіцер 44 окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа:

«Військовослужбовці артилерійської бригади долучились до заходів, разом з громадою взяли участь у поминальній панахиді. У промові перед присутніми командир 44-ї окремої артилерійської бригади полковник Сергій Баранов зазначив: «Війна, яка тривала майже 10 років залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів, чи батьків. І сьогодні, серед тисяч українців, воїни - афганці боронять цілісність і незалежність України на Сході нашої держави, вони демонструють неабиякі навички та вміння, залишаються вірними своїй справі. Щира їм за це подяка». Присутні у молитві вшанували пам'ять тих, кому не судилось повернутися додому, в поклали квіти до підніжжя монументу полеглим. Відомо, що під час афганської війни лише з Тернопільщини понад 1700 жителів взяли участь у ній, з них 48 воїнів загинули, 46 стали інвалідами, 2 пропали безвісти. По завершенні мітингу-реквієму побратими у обіймах впізнавали один одного, пам'ять повернула їх у молоді роки. Тернопільські артилеристи розгорнули польову кухню, облаштували намет, пригощали  кашею та гарячим чаєм. Зі слів присутніх ветеранів, Афганістан , як біль і спогад закарбувався в пам’яті у них на все життя», - пише Юрій Кульпа.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews