Літак з евакуйованими українцями з Китаю таки приземлиться у Львові

18.02.2020 21:55   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Цинічний Львів

Львівський аеропорт підтвердив, що літак, на якому повернуть українців з Уханю (Китай), приземлиться саме у них.

Повідомляє “Цинічний Львів”, посилаючись на ТСН.

Боїнг компанії “SkyUP ” сяде у Львові вранці 20 лютого. Перед тим здійснить проміжну посадку в Алмати. У списках для евакуації – півсотні наших співвітчизників та три десятки іноземців.

За даними джерел ТСН, урядовці вже провели онлайн-конференцію з тими, хто повертатиметься з охопленого вірусом регіону, щоби розповісти їм подробиці евакуації та умови перебування на карантині.

Чотирма автобусами під охороною поліції та Нацгвардії – чиновники розповіли як перевозитимуть до місця карантину евакуйованих з Уханя українців. Аби не провокувати паніки, не кажуть лише одного, де розмістять цих людей. Стало відомо лише, що це може бути десь у Львівській області. Адже саме у Львові приземлиться літак. За словами директора тамтешнього аеропорту, борт сяде на окремий перон, неподалік військового аеродрому, подалі від інших терміналів. Евакуйованих українців оформлять за спрощеною процедурою і з трапу одразу посадять в автобус. Присутність персоналу буле мінімальна. Працівникам аеропорту нададуть захисні біокостюми. Санітарна служба надасть необхідне захисне оснащення та проведе дезінфекцію. Тим, хто збирається влаштовувати протести, пригрозив Зеленський.

«Ми забираємо своїх громадян, які є такими ж громадянами України, як і ми. З приводу цих «політичних таваріщєй» я хочу вам сказати правду: якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей – ми привеземо всіх наших громадян, а ми обов’язково привеземо їх додому – це наш обов’язок конституційний і людський – особисто привезу наших громадян в Конча-Заспу в їхні особняки», – каже Зеленський.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Цинічний Львів