«Потрібно забезпечити лікарні всім необхідним»: у Тернополі виділи кошти для закупівлі костюмів біозахисту

19.02.2020 17:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі, у зв’язку з можливим прибуттям евакуйованих з Китаю, виділи додатково 550 тис. грн для забезпечення госпітальних баз усім необхідним. Таке рішення було прийнято на черговому засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 18 лютого.

Як зазначає начальник відділу охорони здоров‘я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василь Даньчак, медзаклади не готові приймати пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Адже, для лікування  вимагається щоб боксовані палати були спеціального вакуумного типу, яких на Тернопільщині не має.

«Нещодавно було проведено реконструкцію інфекційного відділення та покращено матеріально – технічну базу, проте цих умов не достатньо для того, щоб приймати хворих з вірусом COVID-19», — додає Василь Даньчак.

Тому, враховуючи можливу небезпеку, було прийнято рішення додаткова спрямувати кошти з міського бюджету на забезпечення госпітальних баз усім необхідним.

«У зв’язку із загрозою перебування поблизу Тернополя осіб, які можуть бути потенційними носіями вірусу, з місцевого бюджету виділено кошти для забезпечення лікарень усіма необхідними засобами захисту та обладнанням, адже ні Тернопільська обласна рада, ні обласна адміністрація, ані Уряд не відреагували на наші звернення та не виділили будь-яких коштів на укомплектування госпітальних баз лікарськими засобами та виробами медичного призначення», - наголосив очільник Тернополя Сергій Надал.

Так, за спрямовані кошти здійснять ряд заходів, а саме: забезпечать підведенням систем подачі кисню, встановлять розмежувальні двері, рекуператори в боксованих палатах, придбають одноразових костюмів біозахисту, респіратори класу захисту FFP3, захисні окуляри, щитки та рукавички для індивідуального захисту медичного персоналу. Також, частину виділених грошей спрямують на потреби та КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews