Тернопіль увійшов у трійку найбільш прозорих міст України

Файне місто – перше серед обласних центрів.

19.02.2020 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Почесне третє місце серед найбільших міст України та перше - серед усіх обласних центрів посів Тернопіль у національному рейтингу за даними 2019 року. Результати дослідження муніципальної прозорості міст 12 лютого, презентували у Києві представники програми Transparent Cities.

Прогрес Тернополя у рейтинг прозорості

Відповідно до результатів 2019 року, Тернопіль став третім з показником 76,0 балів. Перш-друге місце розділили між собою Дрогобич та Покров з оцінкою 79,1.

«Мені дуже приємно відзначити, що в 2017 році наше місто посідало 31-ше місце у рейтингу прозорості, в 2018 році ми були 10-ті, а уже в 2019 році Тернопіль продемонстрував блискучий результат та увійшов до трійки лідерів найпрозоріших міст України, - відзначив міський голова Сергій Надал. -  Це означає, що ті практики у питаннях відкритості та прозорості, які ми зараз активно впроваджуємо у місті, справді працюють та приносять позитивний результат. А статус найпрозорішого обласного центру в Україні стане для нас ще більшим стимулом і надалі покращувати показники, адже життя і технології динамічно змінюються. Також, нам важливо, щоб ці позитивні зміни жителі Тернопільської громади відчували не лише у рейтингах, а й в реальному житті».

Хто і як проводив дослідження

Трансперенсі Інтернешнл Україна — акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна започаткувала програму «Transparent cities / Прозорі міста» у 2017 році. Її мета — подолати корупцію на місцевому рівні та запровадити найкращі практики прозорості та підзвітності. 

Команда Трансперенсі Інтернешнл Україна розробила і запровадила Рейтинг прозорості 100 найбільших міст. Рейтинг прозорості показує, наскільки міська влада розкриває інформацію про свою діяльність громадянам та надає їм інструменти для впливу та участі. Під час дослідження експерти аналізували прозорість міст за 86 індикаторами у 14 сферах (освіта, комунальна політика, закупівлі тощо).

Тернопіль у інших рейтингаз ефективності та відкритості

- Нагадаємо, саме Тернопіль отримав статус Молодіжна столиця України 2020 року. Не в останню чергу ця перемога – результат політики прозорості міської ради та залучення молоді до управління громадою.

- Також Тернопіль став переможцем національного конкурсу з відкритих даних OpenDataCityAward. А під час Kyiv Smart City Forum-2019 саме Тернопіль переміг у номінації відкрите інноваційне місто. Саме запровадження більшої кількості електронних сервісів дозволяє громаді брати участь в управлінні містом, а мерії – здійснювати свої сервісні функції. Допомагати людям. Це й є справжня діджиталізація.

- Тернопіль здобув 4 місце серед міст України за рейтингом прозорості інвестиційної сфери в Україні. Також Тернопіль увійшов у ТОП-5 місце у рейтингу публічності органів місцевого самоврядування за даними Громадянської мережі Опора. Інвестиційна прозорість мерії Тернополя дозволяє залучати у наше місто іноземних та вітчизняних інвесторів, створювати нові робочі місця. Інвестор вже знає, що у Тернополі місцева влада – це сервісна служба, яка допоможе у його роботі.

Віра Сотник


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews