Тернопіль: АМУ запропонувала Концепцію змін до Конституції України

24.02.2020 18:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Києві, 18  лютого, схвалили Концепцію змін до Конституції, яку запропонувала Асоціація міст України.  В результаті чого, Президент відкликав проєкт Закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» №2598 від 13.12.2019 для доопрацювання з усіма зацікавленими сторонами. Про це повідомляє АМУ.

Як зазначають в Асоціації міст України, яка об’єднує 878 громад, залучення її представників при опрацюванні остаточного тексту проєкту змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади є вкрай важливим. Саме такий шлях сприятиме досягненню консенсусу та порозуміння щодо внесення змін до Основного Закону нашої держави.

 «Асоціація міст України на сьогодні єдина, хто підготував як концептуальне бачення, так і текстові пропозиції до законопроєкту конституційних змін щодо місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Ми готові до діалогу та переконані, що позиція громад має бути врахована. Адже саме на них лежить відповідальність за надання якісних послуг та створення гідних умов життя для громадян, що і є метою реформи, яку мають закріпити зміни до Конституції», —  розповідає  виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан

До слова, Асоціація міст України надіслала ці документи Президенту України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів і звернулася з проханням врахувати їх при публічному обговоренні конституційних змін.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews