Рівненщина долучилася до всесвітньої екологічної ініціативи

25.02.2020 22:23   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль і його заступник Сергій Гемберг зустрілися з організаторами проєкту "Озеленення України". Його мета - відновити екосистему та розвинути екологічну свідомість людей. Цей проєкт реалізовуватиметься у 100 країнах світу, в тому числі й в Україні. 

20 березня всіх небайдужих громадян, представників відповідального бізнесу, владу різних рівнів організатори закликають посадити якнайбільшу кількість дерев у їхньому населеному пункті упродовж 24 годин. Завдання, аби в Україні сукупно було висаджено не менше 1 000 000 дерев. 

"Ініціатива висадити мільйон дерев за добу по всій країні не тільки всіх нас об'єднає, але і покаже колективну історію успіху, відкриє щось нове і унікальне, що може вийти на глобальний рівень у формуванні позитивного іміджу України у світі та консолідації українців. Лиш тоді ми всі будемо цінувати і берегти природу, коли власноруч долучимося до подібної ініціативи", - підкреслив ініціатор проекту "Озеленення України", Президент СЕО Club Ukraine Сергій Гайдайчук.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зазначив, що охоче доєднається до проєкту, адже ми не повинні жити за рахунок майбутніх поколінь, а дбати про екологію вже зараз.

"Еко-майбутнє потрібно творити вже сьогодні. "Озеленення України" - це дуже правильний проєкт. Знаю, що у Рівному до нього вже хочуть долучитися окремі представники бізнесу, влада його також однозначно підтримує. Навіть якщо кожна родина, у якій народжується дитина, візьме за традицію посадити дерево, вона зробить велику справу для майбутнього своєї дитини. Ми повинні не лише споживати ресурси планети, а й віддавати щось взамін, думати що буде з екологією вже завтра", - зазначив Віталій Коваль.

Ганна Крисюк, ініціатор проекту "Озеленення України" та Генеральний директор Книги рекордів України додала, що погіршення стану лісів в Україні сьогодні є однією з найбільших екологічних катастроф. 

"Вирубка лісів значно підвищує ризики повеней та паводків, відповідно, погіршується якість грунту та родючість. Крім цього, вирубування карпатських лісів зумовлює зменшення біорізноманіття, знищення ареалів рідкісних видів флори і фауни, загибель цінних природних екосистем та негативний вплив на клімат усієї України. Нам потрібно не допустити такого і робити все можливе, щоб цього уникнути. Щиро запрошуємо до участі в проекті "Озеленення України" усіх, хто хоче зробити нашу Україну й планету екологічно чистою та красивою", - зазначила Ганна Крисюк.

Координатором проекту "Озеленення України" на Рівненщині є гендиректор рівненського футбольного клубу "Верес" Ірина Теслюк. Кожен охочий приєднатися до проекту може контактувати із нею у соцмережах та разом готувати висадку дерев 20 березня на території області.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews