На Тернопільщині віднайшли старовинні ікони

29.02.2020 15:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У селі Мар’янівка Тернопільського району, 28 лютого, на горищі греко-католицького храму віднайшли стародавні ікони. Про це повідомляють в прес-службі Тернопільсько-Зборівської архиєпархія УГКЦ.

Рідкісні знахідки виявив о. Іван Зозуля спільно зі старшим братом Петром Костиком та майстрами, які здійснювали підготовчі роботи перекриття церкви. Припускають, що іконам більше ніж сотню років.

«Радісна знахідка відкриває нам автентичну духовну спадщину нашої парафії Що більше: ми отримали підтвердження, що головними фундаторами храму була сім'я Романа та Ксенії Малевичів. Це безумовно нові цінні знахідки для історії сакрального мистецтва УГКЦ та парафії у с. Мар’янівка», - розповідає о. Іван Зозуля, декан Великоберезовицький.

До слова, за участю комісії у справах сакрального мистецтва Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ громада парафії відреставрує знайдені ікони.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews