Три історії успіху Тернопільського обласного центру зайнятості

02.03.2020 09:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

Історії цих успішних людей об'єднує те, що нещодавно вони були безробітними. Юрій Дорош – архітектор із м. Бережани, Іванна Дмитрук – підприємець з с. Великі Дедеркали, Надія Шликова – власниця рекламної агенції у м. Чортків у свій час звернулись до районних центрів зайнятості. 

Юрій Дорош сьогодні успішний бізнесмен, архітектор з м. Бережани каже: «Шаблонні архітектурні проекти не відображають індивідуальності клієнта, не завжди відповідають вимогам конкретної сім’ї, відтак потребують креативного рішення з технічно грамотним підґрунтям».

У листопаді 2018 року Юрій в пошуку роботи звернувся у Бережанську районну філію Тернопільського обласного центру зайнятості, маючи шестирічний досвід роботи за спеціальністю. Фахівці філії запропонували чоловікові відкрити власну справу, на що молодий амбітний архітектор радо погодився.

Проаналізувавши попит та пропозицію згаданих послуг на Бережанщині, зваживши ризики, прорахувавши ймовірні витрати та доходи, Юрій подав на розгляд комісії з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, що діє у райфілії ОЦЗ, бізнес-план на тему «Надання послуг у напрямку архітектури та дизайну» і успішно його захистив.

Сьогодні Юрій Дорош пропонує спектр послуг з архітектурного проектування, втілення в життя будь-яких креативних задумів клієнтів. Його послуги включають якісне виконання проєкту з дотриманням всіх державних будівельних норм України, консультації з подальших питань після проходження узгодження проєкту в обов’язкових інстанціях.

null

Жителька Шумщини Іванна Дмитрук здобула педагогічну освіту, але працювала продавцем. Коли Іванна залишилась без роботи, звернулась за допомогою у працевлаштуванні до Шумської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості.

Енергійній молодій жінці фахівці філії запропонували подумати над започаткуванням власної справи. Іванна радо погодилася, адже набула з роками необхідних знань та досвіду. Тема відкриття бізнесу у сфері торгівлі продовольчими товарами в рідному селі Великі Дедеркали їй була цікава. Взявши участь у семінарі з основ підприємництва, пройшовши стажування за навчальною програмою «Провадження підприємницької діяльності», вона захистила бізнес-план та отримала від служби зайнятості одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Для втілення своїх планів Іванна Дмитрук взяла в оренду приміщення магазину «Теко» в центрі села. Попередньо вивчивши та проаналізувавши споживчий попит, пропозицію та ціни, жінка вміло збалансувала асортимент товарів, що дало їй змогу успішно втілювати в життя свій бізнес-план.

null

Надія Шликова 34-річна чортківчанка сьогодні успішна бізнес-леді, власниця рекламної агенції “Craft”, яка працює під гаслом “Робити гроші без реклами може тільки монетний двір” (вислів Томаса Маколея). Вона займається справою, яка їй не лише подобається і вдається, а й приносить прибуток - рекламними послугами: розробкою дизайну і друком різноманітної рекламної продукції - від візиток до вивісок та банерів; оперативним та широкоформатним друком, створенням сувенірної продукції.

Старт у підприємництві їй допомогли зробити фахівці Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості.

У 2018 році Надія Шликова мама двох діток, один з яких віком до 6 років, залишилась без роботи. Надія за освітою магістр з банківської справи вирішила звернутись за допомогою у працевлаштуванні до райфілії ОЦЗ. 

Кар’єрна радниця райфілії, поспілкувавшись із Надією, зрозуміла, що ця активна, цілеспрямована жінка з «вогником» в очах має мрію працювати самостійно, а ще має знання та уміння у рекламній сфері, отож і спрямувала її на семінар з основ бізнесу та тестування на виявлення схильності до підприємницької діяльності. Відтак Надія Шликова остаточно впевнилася, що власна справа – це її шлях до успіху.

А далі чортківчанка почала робити конкретні кроки до здійснення мрії – за направленням служби зайнятості пройшла стажування за напрямом “Провадження підприємницької діяльності”, склала бізнес-план на тему «Рекламна діяльність» та успішно його захистила, отримала від служби зайнятості одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності...

«Відтоді життя закрутилося зовсім по-іншому, – каже Надія Шликова, – вважаю, що для успіху в бізнесі необхідно мати чітку мету та проявляти наполегливість в її досягненні, бути відповідальною, професійною людиною, любити свою справу, бути уважною до своїх клієнтів. Так дію сама і раджу іншим».

Історії успіху повідомила  речниця Тернопільського обласного центру зайнятості Олена Рак. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews