Пенсія до 2023 року зросте, - Міністр соціальної політики

04.03.2020 14:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

«Індексація пенсій буде! А разом з нею - і нова стратегія зростання пенсій! Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат – уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн!», - розповіла про поетапне зростання виплат для українських пенсіонерів Юлія Соколовська.

Повідомляє Рівненська ОДА.

Так, підвищення здійснюватиметься у декілька етапів. 

"Спочатку найстарші люди віком від 80 років. З урахуванням індексації уже в цьому році їхні пенсії у середньому зростуть на 700 грн/місяць. Далі - від 78, ще через рік - від 75 років  тощо”, - наголосила Міністр.

Як підкреслила Юлія Соколовська, в Уряду є чітка стратегія розвитку пенсійної системи, в результаті якої пенсія щороку зростатиме для всіх.

За словами Міністра, зростання пенсій відбуватиметься зокрема за рахунок індексації: “Це плановий і закладений у бюджеті перерахунок! Наш Уряд запланував це на вересень. У середньому та за рахунок індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/місяць в 2020 році”.

“Крім того, якщо Парламент підтримає законопроект Мінсоцполітики №2494, то уже починаючи з цього місяця одинокі пенсіонери старше 80 років будуть отримувати ще одну допомогу – на догляд! Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тис наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн", - додала Юлія Соколовська.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews