Біохакінг-тур, організований тернополянами, крокує Україною

06.03.2020 19:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

У Черкасах та Івано-Франківську відбулися зустрічі зі головним біохакером країни, сімейним лікарем Святославом Ханенком у рамках реалізації проєкту «Життя в стилі ECO». Захід відвідали підприємці, представники медичної галузі та громадяни, які прагнуть жити довго, здорово та продуктивно. Говорили про нову філософію здоров'я, про те, як покращити свою особисту ефективність та з віком ставати здоровішими, як застосовувати техніки біохакінгу у традиційній медицині, що таке функціональне та ментальне здоров'я.

null

«Українці живуть найкоротше в Європі. У нас найвищий рівень захворюваності серед країн ЄС. Одна з головних причин депопуляції – відсутність превентивної сімейної медицини та культури управління своїм здоров'ям», – переконаний Святослав Ханенко.

На думку лікаря, наше життя є балансом енерговитрат і енергозаощадження. І філософія біохакінгу допомогає знайти цей баланс, управляти здоров’ям як проєктом для більш якісного життя.

Під час обговорення учасники заходу погодилися зі Святославом Ханенко, що фінансовий успіх прямо залежить від стану здоров‘я.

«Звідки беруться фінанси? Їх генерують люди. Тому кожному з нас потрібно мобілізувати та правильно використовувати свій ресурс», – зауважив лікар.

null

Гості зустрічі погодилися зі спікером, що вкрай важливо щодня брати на себе відповідальність за свій головний ресурс — життя. У цьому контексті важливо звертати увагу не тільки на фізичний стан, а й на ментальне здоров'я. Задоволеність життям, здатність сприймати, обробляти і викладати інформацію теж можна виміряти. Як і функціональний стан мозку, і баланс роботи різних його відділів. Ментальне здоров'я має критичний вплив на всі інші блоки. У кінцевому підсумку – все з голови починається і до голови же приходить.

null

Варто постійно працювати над собою, прагнути бути кращою версією себе. На питання, з чого почати, експерт назвав наступні пункти.

1. Скласти Health Map – об'єктивізація і оцифровування здоров'я.

2. Оцінити молекулярне здоров'я (рівень вітамінів, мікроелементів, амінокислот в організмі)

3. Поставити цілі – це вже існуючий образ самого себе в майбутньому. Цілі мають бути досяжні та збалансовані.

4. Провести корекцію стилю життя, харчування. Вода, харчування, фізична культура, сон, шкідливі звички, психо-емоційний баланс є одночасно і маркерами здоров'я, і ​​найпотужнішим джерелом впливу на нього.

5. Почати діяти.

null

«Мене вразила здатність проекту «Життя в стилі ECO» збирати разом так багато усвідомлених і відповідальних людей, які поділяють цінності біохакінгу – відповідального управління власним здоров'ям для досягнення більшої продуктивності у всіх сферах життя», – поділився своїми враженнями Святослав Ханенко після виступу.

null

Нагадаємо, що у 2020 році одним із пріоритетів в рамках проєкту «Життя в стилі ЕСО» засновники Тарас та Ірина Демкури обрали розвиток програми «Якісне життя та активне довголіття». Саме тому підприємці ініціювали серію зустрічей з головним біохакером країни, який точно знає, що здоров'я – це комплекс добробуту тіла, розуму, духу, соціальних зв'язків і навколишнього середовища.

Святослав Ханенко закінчив НМУ ім. Богомольця, вивчав медицину в Австрії, став першим сімейним лікарем європейського зразка в Україні, отримав МВА в Barselona Business School, заснував  перший в Україні фестиваль біохакінга Biohacking Fest Ukraine. Святослав виступав спікером міжнародних біохакінг івентів, написав численні публікації про біохакінг тастававтором першої статті у Вікіпедії «Біохакінг» та автором першого запропонованого в рамках міжнародних біохакінг івентів (Biohacker's Summit Tallinn 2018, Biohacking Riga 2019) визначення біохакунгу.

За анонсами зустрічей слідкуйте на сторінці https://www.facebook.com/iameco.com.ua/


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews