У Рівному відзначають 206-ту річницю від Дня народження Тараса Шевченка

06.03.2020 22:11   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

З нагоди 206-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка в обласному музично-драматичному театрі відбулися урочистості.

У вестибюлі театру розгорнулася виставка рідкісних і старовинних видань «Кобзаря». Це експонати з колекції Музею книги та друкарства Державного історико-культурного заповідника міста Острог. 

Тут можна побачити «Кобзарі», перекладені польською, румунською, англійською, литовською та французькою мовами.

Найдавніше видання датоване 1886 роком. Усього у музеї є більше сотні раритетних видань.

«Великий Кобзар - автор тисячі пророчих рядків, які актуальні і сьогодні. Людина, яка не лише поєднала таланти поета, живописця та мислителя, а й пробудила самосвідомість цілого народу. Я був вражений співом і декламуванням віршів Кобзаря талановитими рівненськими митцями! Вони ще раз нагадали, що на особистому прикладі Великого Тараса та його поезії вчилися сотні і тисячі українських патріотів», - поділився враженнями голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Нагадаємо, 9 березня, об 11.00, на Майдані Незалежності у Рівному відбудеться покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, після чого - літературно-мистецьке свято.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews