Михайло Корда: «Волонтерський рух у ТНМУ – дуже розвинений, а доброчинну діяльність студентів підтримує й адміністрація вишу»

07.03.2020 11:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Тернопільський національний медичний університет – один із взірцевих прикладів активної співпраці студентського та викладацького колективів. Злагоджена робота адміністрації закладу та студентського активу дозволили вивести на якісно новий рівень умови навчання, побуту, дозвілля майбутніх медиків.

Про найважливіші проєкти студентського парламенту, які вдалося реалізувати упродовж минулого року говоримо з ректором Тернопільського національного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського Михайлом Кордою.

– Як адміністрація університету співпрацює з студентами?

– Взагалі у адміністрації ТНМУ багато спільних дотичних точок роботи зі студентським активом, що дозволяє поліпшити умови навчання, побуту, дозвілля наших студентів. Студентське самоврядування – це нині невід’ємна частина менеджменту в університеті. Дуже задоволені, що в студентів завжди багато ідей та ентузіазму. Після кожної зустрічі зі студентським активом у мене кілька сторінок списано їхніми побажаннями та пропозиціями. Скажімо, на прохання студентів встановили ландромати в пральнях гуртожитків, облаштували кімнати відпочинку в гуртожитках, де є умови для відпочинку, спілкування та підготовки до занять, у коридорах гуртожитків встановили відеокамери, обладнали спортивний майданчик біля третього гуртожитку, побудували футбольний мінімайданчик біля 1 і 2 гуртожитків.

null

– Студенти обговорюють з адміністрацією і аспекти навчального процесу?

– Так, звісно. Якось члени студентського парламенту розповіли, що для них важливо, аби студентські групи формувалися за рівнем знань з англійської мови – й тут ми до них дослухалися. Тестування на знання іноземної мови вже проводимо серед абітурієнтів. Підтримали пропозицію членів студентського парламенту перенести захист виробничої практики на кінець серпня-початок вересня та створити студентське кафе у навчальному корпусі на вулиці Чехова. Університетський проєкт «Ментор», який був започаткований торік задля кращої адаптації в університеті студентів першого курсу, активно діяв і цьогоріч.

– Чи займаються студенти ТНМУ волонтерською діяльністю?

– Наші студенти активно долучаються до благодійної, волонтерської діяльності. Я просто захоплююся нашими студентами-волонтерами! У Тернополі й поблизу нашого міста та навіть у Чорткові й Теребовлі вже, напевно, немає ні одного сиротинця чи будинку-інтернату, над якими б наші студенти не взяли шефство. Вони збирають кошти для цих закладів, допомагають доглядати діток чи людей золотого віку, які там живуть, готують для них художні виступи. Ось нещодавно студенти нашого вишу зорганізували благодійний Віденський бал, де зібрали майже 50 тисяч гривень на допомогу дитячому онкогематологічному відділенню. Зібрали також кошти та організували свято Миколая у Петриківському обласному геріатричному пансіонаті, в Тернопільському обласному реабілітаційному центрі, в дитячому будинку «Малятко», для стареньких неповносправних людей у жіночому монастирі, що в Петрикові. І я впевнений, що з цих наших студентів будуть чудові лікарі, тому що їхня душа наповнена добротою та милосердям.

Розмову вела Лариса ЛУКАЩУК


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews