У Бучачі розпочався двомісячник благоустрою. Охочих закликають долучатися

08.03.2020 11:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

У Бучачі розпочався місячник благоустрою. Охочих закликають долучатися. Про це повідомляють у Бучацькій міській раді.

«З метою наведення належного санітарного стану в місті та забезпечення санітарно-екологічного благополуччя його мешканців з 1 березня проводиться двомісячник по наведенню порядку і благоустрою, покращанню санітарного стану в м.Бучач. У рамках двомісячника відбудеться прибирання прибережних смуг річки і водоймищ, доріг і вулиць, парків, скверів, цвинтарів, ринків, дитячих та спортивних майданчиків, підвалів і горищ житлових будинків, контейнерних майданчиків, зупинок громадського транспорту, прибудинкових територій і громадських криниць, територій підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності. До місячника будуть залучені підприємства різних форм власності, навчальні заклади, заклади охорони здоров’я, громадські організації, орендарі, ОСББ, ККП та населення. Вживатимуться заходи щодо своєчасного вивезення твердих побутових відходів, очищення контейнерних майданчиків і ліквідації самовільних сміттєзвалищ, проводитимуться роботи з прибирання скверів, парків, видалення сухих та аварійних дерев. Окрім того, здійснюватимуться роботи щодо приведення автобусних зупинок міста в належний санітарно-технічний стан. Упорядковуватимуться кладовища, братські могили, меморіальний комплекс. Буде активізовано роботу по контролю за благоустроєм міста щодо проведення рейдів-перевірок спільно з правоохоронцями та представниками засобів масової інформації з виконаних заходів місячника. До керівників, громадян, які нехтують цими питаннями, застосовуватимуться передбачені чинним законодавством України заходи адміністративного впливу», - розповідають у Бучацькій міській раді.

Також у міській раді нагадують громадянам, що за забруднення території наступає адміністративна відповідальність. Стаття 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» передбачає накладення штрафів на громадян від 340 до 1360 грн. і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 грн.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews