Здолбунівські «Орли» поборються за першість

09.03.2020 15:38   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Здолбунівська команда з американського футболу «Eagles» («Орли») візьме участь у чемпіонаті УЛАФ з флаг-футболу серед чоловіків 2020. Перші матчі команда зіграє вже цієї неділі, 15 березня, у Вінниці.

Як зазначають організатори, цьогоріч турнір буде ще масштабнішим. За чемпіонський титул змагатимуться команди з семи міст України в двох дивізіонах: Схід та Захід. 

Дивізіон Захід: «Вовки» (Вінниця), «Вовки 2» (Вінниця), «Титани» (Кам'янець-Подільський), «Орли» (Здолбунів) та «Монархи» (Рівне).

Дивізіон «Схід»: «Пантери» (Полтава), «Ракети» (Дніпро), «Азовські Дельфіни» (Маріуполь) та «Спартанці» (Дніпро).
Змагання проходитимуть у два етапи. Спершу команди в Дніпрі (дивізіон Схід) та Вінниці (дивізіон Захід) 15 березня зіграють один проти одного. Два кращі клуби з кожного дивізіону поїдуть на фінал. На другому етапі, який пройде в Білій Церкві 29 березня, чотири найкращі команди розіграють між собою титул Чемпіонів України. Переможця визначать за кубковою системою.

Довідка: Флаг-футбол – різновид американського футболу, його безконтактна версія. Мета гри така ж, як і в американському футболі, – занести м'яч до залікової зони суперника. Основна відмінність – заборонені жорсткі контакти, а спортсмени грають без захисної екіпіровки. Замість шоломів та каркасів на поясі гравця прикріплені два прапорці. І якщо в американському футболі, аби зупинити гравця з м'ячем використовують захват (жорсткий контакт), то у флаг-футболі достатньо зірвати з нього прапорець. У флаг-футбол грають, як діти, так і дорослі. Його розвивають усі європейські федерації американського футболу, як вид спорту, який допомагає освоїти складні технічні прийоми американського футболу, до автоматизму засвоїти тактичні комбінації, ігрові та рухові навички.

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews