У Тернополі оштрафували два десятки продавців первоцвітів

10.03.2020 08:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

За продаж підсніжників можуть оштрафувати більш ніж на три тисячі гривень. На Тернопільщині розпочалася операція «Первоцвіт-2020».

Підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіти – найпоширеніші на стихійних ринках. Втім, їхня реалізація заборонена законодавством України. Оскільки масовий збір та продаж цих рослин призводить до послаблення, а на деяких територіях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Щоб зберегти цих рослин, поліціянти та екологи проводитимуть спеціальні рейди на стихійних ринках у Тернополі та області, порушників каратимуть гривнею.

«Практично всі первоцвіти занесені до Червоної книги України і є такими, що зникають», – наголошує еколог Світлана Молода. Відтак збирати та продавати ці квіти заборонено! «Порушникам передбачений штраф у розмірі від 40 до 510 грн,  а для тих, хто продає стягнення  становитимуть від 1700 до 3655 грн., а також передбачена конфіскація квітів».

Додамо, цими вихідними за нелегальну торгівлю первоцвітами оштрафували близько двох десятків жителів краю.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем