Прикарпаття лідирує за кількістю відмов від вакцинації

10.03.2020 18:37   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Курс

Остерігаються вакцинації, бо не довіряють. За підсумками минулого року Івано-Франківська область знову лідирує у відмовах від щеплень. В обласному центрі ситуація кардинально інша.

Читайте також

На Прикарпатті з’явились довгоочікувані вакцини від сказу (Відео)

Такими є результати дослідження “Індекс Здоров’я. Україна – 2019”, йдеться в сюжеті Каналу 402, пише - Курс.

Лікарі озвучують офіційні цифри: 32% респондентів з Прикарпаття відмовлялися проводити обов’язкові щеплення своїм дітям. А охоплення вакцинацією в місті Івано-Франківську торік становить близько 90%. А кількість відмов від щеплень проти попередніх років суттєво знизилася.

 

Відмови від щеплень медики пояснюють страхами батьків. Особливо якщо йдеться про малюків до року. Матусь лякають наслідки вакцинації: почервоніння ніжки, набряк, ущільнення та підвищення температури. Медики наголошують, що це все – нормальна реакція організму.

Ще одна причина недовіри до щеплень – країна-виробник. Мова йде про індійські вакцини.

Усіма необхідними безкоштовними вакцинами дитячі кабінети щеплень на сьогодні забезпечені. Щоправда, тими, які закупила держава. Якщо є бажання, батьки можуть за власні кошти придбати в аптеках інші. Це стосується і щеплень, яких немає в обов’язковому календарі. У попиті сьогодні вакцини від вітряної віспи, грипу, гепатиту А, пневмококу, менінгококу, ротавірусної інфекції та раку шийки матки.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс