Тернопільщині передадуть додаткові засоби індивідуального захисту та медичне обладнання

13.03.2020 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Міністерство охорони здоров’я та Центр громадського здоров’я України передадуть міським лікарням засоби індивідуального захисту для лікарів і медичне обладнання, яке отримали від благодійного фонду. Зокрема, медтехніку направлять в лікарні Рівненської, Тернопільської, Закарпатської та Полтавської областей.

Як зазначають в МОЗУ, таке обладнання посилить медичне забезпечення країни для запобігання можливого поширення коронавірусу COVID-19. Зокрема, будуть передані апарати штучної вентиляції легень і кисневі концентратори для них; ізольований мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих; захисний біологічний і протихімічний костюм із фільтрувально-вентиляційною установкою; захисні одноразові комбінезони; інфрачервоні термометри із лазерною указкою; захисні маски.

«Спецобладнання є необхідним для можливих пацієнтів із серйозними ускладненнями дихальної системи. Унікальний ізолювальний мобільний бокс гарантує нерозповсюдження інфекції від зараженого хворого. Водночас шість ізольованих рукавів забезпечать лікарям безпечний доступ до пацієнта», — додають в Міністерстві.

Наразі, в Україні близько 12 тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч медперсоналу в інфекційних лікарнях. В українських лікарнях є 2,5 тисячі інфекційних боксів, в інфекційних лікарнях 605 апаратів штучного дихання. За словами Міністерства, цього достатньо для реагування на можливі випадки поширення коронавірусної інфекції.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews