Громади Тернопільщини працюють над економічним розвитком

15.03.2020 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Днями відбувся консультаційний візит експерта з регіонального розвитку Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Тараса Рашкевича в Гримайлівську ОТГ, де обговорювалися важливі питання місцевого економічного розвитку.

Основна увага приділялася підготовленню проєктів з місцевого економічного розвитку, які будуть подаватися на конкурс Державного Фонду регіонального розвитку у 2021 році. Також з фахівцями громади вдалося проаналізувати проєкти, які будуть фінансуватись за рахунок коштів інфраструктурної субвенції, зокрема, це стосувалося реконструкції закладу дошкільної освіти в селищі Гримайлів.

Разом з представниками громади обговорювалися концепції проєктів, які в майбутньому покликані посилити місцевий економічний розвиток Гримайлівської ОТГ. Помітно, що в громаді проводять багато роботи в цьому напрямку.

Гримайлівська ОТГ утворена наприкінці 2016 року, до її складу увійшли дві сільські ради. У громаді зараз розпочали роботу над проектами місцевого розвитку. В цьому процесі їм допомагають експерти Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою». Нагадаємо, що напрямки роботи офісу включають сприяння професійному розвитку кадрів місцевого самоврядування, надання ОТГ практичної допомоги у виконанні поточних обов’язків, консультації та менторство для громад (юридичні, кадрові, фінансові та управлінські питання), навчальні візити та підтримку громад у розробці стратегій розвитку.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews