Тернопільська міська рада різко засуджує позицію можливого визнання так званих ЛДНР

18.03.2020 22:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

З ініціативи міського голови Тернополя Сергія Надала, міська рада проголосувала звернення до президента України, Верховної ради України, Кабінету міністрів України щодо загрози національній безпеці. У Тернополі вважають неприйнятою позицію, коли Україна де-факто та де-юре визнає «ЛДНР».

Як йдеться у звернення, Тернопільська міська рада рішуче засуджує некомпетентні та провокативні дії окремих представників т.з. контактної групи  владної команди у зовнішній та внутрішній політиці.

«Вважаємо, що будь-які розмови про можливе відновлення постачання води у Крим до моменту повного повернення цієї території під український суверенітет, діями на підтримку російських окупантів, військова присутність яких на півострові суттєво збільшена протягом останніх років, що продовжує загрожувати безпеці України», - йдеться у зверненні ТМР. 

Як зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал, сьогодні не можна допустити реалізації сценарію Кремля, коли конфлікт на Донбасі подається як внутрішній конфлікт в України. Бо це однозначно агресія Росії проти України.

«Наголошуємо, що будь які спроби представити російську військову агресію, як “внутрішній конфлікт” є реалізацією московського сценарію та інформаційною атакою на Українську державу з метою капітуляції», - переконані депутати міської ради Тернополя.

«Сергій Надал: «Не можна допустити реалізації сценарію Кремля, коли конфлікт на Донбасі подається як внутрішній конфлікт в України. Бо це однозначно агресія Росії проти України»

«Створення так званої «Консультативної ради» у Мінську і введення в неї представників ОРДЛО веде до  виконання ключової вимоги Путіна — прямих переговорів з терористами, визнання правової суб’єктності терористів, руйнування міжнародного союзу протидії російській агресії», - йдеться у зверненні.

І дійсно, хвалення подібних рішень фактично відкриває шлях до зняття міжнародних санкцій з Росії, суперечать українським національним інтересам та українському законодавству. Такими рішеннями плюндрується пам’ять українських героїв, що віддали життя за вільну українську державу, сіється розбрат в українському суспільстві та руйнується довіра до державних інституцій, що є вкрай небезпечно в умовах війни.

На завершення міська рада Тернополя вимагає від центральної влади:

- Застерігаємо усіх від капітулянтської політики, зневаги до українських патріотів, української держави та української нації.

- Процес проведення переговорів має бути відкритим та прозорим.

- Вимагаємо в усіх, наділених повноваженнями вести перемовити від імені українського народу, чітко дотримуватися українського законодавства та керуватися українськими безпековими інтересами.

Нагадуємо, що головне завдання будь-якої влади - діяти відкрито та в інтересах власного народу і лише та влада, котра працює для свого народу, гідна його поваги та визнання.

Віра Сотник


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews