«Припиняє курсувати транспорт»: у Тернополі введено режим надзвичайної ситуації

21.03.2020 14:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополя, зі виявленням першого випадку захворюваності на COVID-19, вводять режим надзвичайної ситуації. Таке рішення прийняла комісія міськради та штаб для боротьби з коронавірусом.

Так, з 23 березня, по місту зупиняється робота громадського транспорту. Перевозитимуть тільки працівників, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність міста, а саме: медиків, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, комунальників, а також працівників підприємств, які забезпечують виробництво продуктів харчування, аптечних закладів, Тернопільської дирекції «Укрпошта», працівників аварійних служб. Перевозитимуть цих людей будуть виключно в захисних масках по маршрутах: тролейбуси – 2, 5, 7, 8, 9, 10, 11 та автобуси 1-А, 5А, 6, 8, 23, 25, 35. Для мешканців Тернополя громадський транспорт буде недоступний. Люди повинні будуть користуватися власним транспортом, або ж переміщатися по місту пішки.

Що стосується медиків з району, то їх будуть довозити спецрейсами. Для людей вироблять спеціальні посвідчення, при наявності яких вони зможуть користуватися спецтранспортом. Також, на в’їздах в Тернопіль створять санітарно-контрольні пости, де будуть проводити температурний скринінг, огляд, надаватимуть поради, а при необхідності спрямовуватимуть в лікарні.

«Ми вирішені прийняти таке рішення для того щоб попередити поширення інфекції. Ми забезпечимо функціонування міста та наявності усього необхідно у крамницях. Також, я закликаю вас до максимальної самоізоляції. Якщо виходити на вулицю, то обов’язково має у вас бути маска Оскільки попереду неділя, то краще помоліться вдома. Тому, що перший хворий — це священник. Людина, яка не покидали території області та країни, але, на жаль, захворіли тут. Тому, закликаю вас побережіть своє здоров'я та здоров'я ваших рідних», — розповідає міський голова Сергій Надал.

Зазначимо, що станом на 21 березня в Україні 41 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. Наразі, коронавірусна хвороба виявлена у таких областях: Чернівецька область - 25 випадків (1 летальний, 1 одужання), Житомирська область - 2 випадки (1 летальний), Київська область - 3 випадки, Донецька область - 1 випадок, Дніпропетровська область - 2 випадки, Івано-Франківська область - 2 випадки (1 летальний), Львівська область -1 випадок, Тернопільська область - 1 випадок, Харківська область - 1 випадок, м. Київ - 3 випадки.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews