Колекціонер-контрабандист віз старовинні ікони з Рівненщини в Білорусь

21.03.2020 18:05   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: Рівненські новини

Чотирнадцять предметів старовини віз серед багажу волинський колекціонер за кордон. На митному посту “Городище”, що на кордоні Рівненщини з Білоруссю, його викрили співробітники СБУ з працівниками Поліської митниці. Про це Суспільному повідомила речниця СБУ Рівненщини Інна Ілючок.

На митному посту “Городище” правоохоронці оглядали багаж волинянина. Там він приховав ікони, паперові гроші, релігійні стародруки, датовані XVIII-XIХ століттям. Усього мав при собі 14 предметів старовини.

Культурні цінності колекціонер із Волині планував перемістити за кордон, вже там планував підшукати покупців на свій товар. За замах на вчинення контрабанди в СБУ відкрили кримінальне провадження. Це частина 2 статті 15 та частина 1 статті 201 Кримінального кодексу України.

За контрабанду предметів старовини колекціонер може провести за ґратами від трьох до семи років. При цьому конфісковують і предмети контрабанди, які зараз направили на мистецтвознавчі експертизи.

Поки не буде результатів експертизи, про орієнтовну вартість і цінність говорити зарано. Він просто скуповував в мешканців Рівненської області з метою продажу закордоном, — прокоментувала речниця СБУ Рівненщини Інна Ілючок.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівненські новини