Рятувальники Рівненщини б’ють на сполох і просять людей на палити сухостій

21.03.2020 21:08   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: Голос України

Начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук попросив через ЗМІ звернутися до жителів Рівненщини і попросити їх не спалювати сухостій, дотримуватися правил пожежної безпеки у природних екосистемах.

Адже настав пожежонебезпечний період. До того ж, дим від спалювання решток трави,очерету погано впливає на органи дихання. Люди і без того нині через епідемію змушені ходити в масках, а тут ще й дим…

Щодня рятувальники змушені виїжджати на виклики, бо люди, попри застереження, продовжують спалювати траву. Тільки за одну добу рятувальники Рівненщини п’ять разів виїжджали на ліквідацію пожеж у природних екосистемах області. Горіли суха трава, чагарники та очерет поблизу села Дермань Здолбунівського району, села Грабів Рівненського, села Середнє Радивилівського, села Оженіно Острозького районів ( палало поблизу сільського кладовища) та ін.

– Загалом вже у цьому році рятувальники змушені були здійснити близько півсотні виїздів для ліквідації пожеж в екосистемах, – каже Сергій Крук.

Від себе попрошу людей: зараз у рятувальників гаряча пора у зв’язку з запровадженням карантину, тож, будь ласка, не додавайте їм клопотів бездумними вчинками, до яких віднесла б і спалювання трави.

Олександра ЮРКОВА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос України  





Єдині новини

Радіо

TeNews Radio УХ Радіо

Головне за день