Михайло Апостол

Михайло Апостол

політик, громадський діяч, радник міністра МВС, доктор історичних наук

Чи пандемія переможе корупцію?

24.03.2020 16:13   Автор : Михайло Апостол
Джерело: TeNews

Ми можемо дуже швидко забезпечити всіх громадян дешевими дезінфікуючими засобами.

Просто потрібно діяти дуже швидко і відкинути всі бюрократичні перепони.

В крані все для цього є.

Для швидкого наповнення ринку дешевими дезінфікуючими засобами на основі етилового спирту необхідно створити законодавчі умови для їх виробництва на існуючих лініях підприємств-виробників лікарських засобів та виробничих потужностях підприємств харчової промисловості.

Для цього достатньо внести до підрозділу 5 розділу ХХ Податкового кодексу норми, які надали б можливість тимчасово, на період пандемії, використовувати спирт етиловий не денатурований з оподаткуванням за «0» ставкою акцизного податку для виробництва дезінфекуючих засобів зазначеними підприємствами (використання денатурованого спирту підприємствами харчової промисловості призведе до значних витрат по відновленню виробничих ліній для подальшого виробництва харчових продуктів, адже денатуруючі речовини неможливо просто змити водою).

Реалізацію спирту таким підприємствам здійснювати з поданням органу податкової служби податкового векселю на суму акцизного податку, що підлягає сплаті, у разі нецільового використання спирту.

Виробництво здійснювати за наявності податкового посту, а погашення векселю - за умови цільового використання спирту для виробництва дезінфекуючих засобів та їх обов’язкової реалізації медичним закладам (установам) або підприємствам, визначеним МОЗ чи місцевими органами виконавчої влади.

Простий механізм податкового контролю за обмежений період часу не призведе до зростання «тіні» на ринку алкогольних напоїв, натомість сприятиме швидкому наповненню ринку дешевими дезінфікуючими засобами.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews