На Тернопільщині горить трава у половині районів

28.03.2020 08:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: agronews

У Тернопільській області масові пожежі на відкритих просторах у половині районів регіону. Зокрем, горить трава та насадження у Тернопільському, Кременецькому, Підволочиському, Бучацькому, Козівському, Бережанському, Зборівському та Борщівському районах. Пише пресслужба Держслужби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

За кілька місяців цього року вогонь спалив вже понад 200 га.

“Спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків без дозволу відповідних органів заборонене законодавством України. За це передбачено адміністративну, а в особливих випадках і кримінальну відповідальність”, – нагадують на сайті ДСНС України у Тернопільській області.

Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки та відмовитись від спалювання сміття й рослинних залишків. В області зафіксували 261 пожежу в екосистемах, повідомив начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи управління ДСНС в Тернопільській області Сергій Данілін.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: agronews