«Як тернопільські учні здаватимуть ЗНО?»: в МОН розробило два сценарії розвитку подій

28.03.2020 18:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У зв'язку із продовженням карантину Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального року, проведення ЗНО та вступної кампанії. Про це повідомила Міністер освіти Любомира Мандзій під час онлайн-трансляції на Facebook-сторінці.

Так, за словами міністерки, усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчальний рік наприкінці червня. Що ж стосується цьогорічного ЗНО, то іспити будуть в останній тиждень червня і закінчується орієнтовно в середині липня. Вступна кампанія розпочнеться на початку серпня.

Проте, в Міністерстві освіти і науки розглядають ще один сценарій розвитку подій. Якщо ж карантин не закінчиться продовжується до початку серпня, то вступна кампанія перенесеться ще на місяць. Зокрема, усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчання наприкінці травня та отримують відповідні документи. ЗНО для учнів 11-го класу стартує в середині серпня і закінчується до середини вересня. А вступна кампанія завершиться до середини жовтня, а навчання перших курсів розпочнеться на початку листопада. Навчання решти курсів розпочнеться з 1 вересня.

До слова, за обома сценаріями для студентів вишів не випускних років навчальний рік має завершитись так, як і планувався за навчальним планом. Для студентів випускних років захисти дипломних робіт та державні іспити проводитимуться дистанційно, крім єдиного державного кваліфікаційного іспиту та атестації осіб, що здобувають ступені доктора філософії, доктора мистецтва, доктора наук. Також, через епідеміологічну ситуацію буде скасовано державну підсумкову атестацію у 4 та 9 класах.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews