У місті Монастириська, в епіцентрі спалаху коронавірусу на Тернопільщині, частина медиків не вийшли на роботу (Відео)

29.03.2020 18:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернополяни

В той час, коли у світі щодня проводять сотні тисяч тестів, щоб виявити хворих на коронавірус, у місті Монастириська, що на Тернопільщині, де сьогодні спалах коронавірусної інфекції і уже 44 особи захворіли, з них 24 медики, на два дні повністю перестають робити аналізи та тести на дану недугу.

Голова районної ради Володимир Данилюк заявляє, що все під контрллем, та кількість хворих невпинно росте, в.о. головного лікаря Монастириської районної лікарні Стефанія Підгірна розповідає, що у медичному закладі все є, усім забезпечили, а волонтери продовжують шукати маски та захисні костюми. 

Ну і нарешті у Монастириськах знайшли ефективний шлях як подолати недугу - перестати робити тести на коронавірус. 

"Від вчора, 28 березня і доо понеділка 30 березня наша баклабораторія перестала робити тести на коронавірус, - відзнаяив місцевий житель Олександр Сидоришин. - Спеціалісти кажуть, що ніби то у Тернополі на два дні роблять дезинфекцію і не прийматимуть тести з Монастириського району". 

Та чи то у Монастириську вирішили зробити собі два дні вихідних, чи то вже Тернополю набридло обслуговувати один Монастириський район, який не може дати собі раду з хворими на коронавірус, які виростають щодня як гриби після дощу, сказати важко. Та факт залишається фактом - два дні у зоні спалаху коронавірусної інфекції просто не будуть робити тести та відповідно виявляти хворих. 

Що тут скажеш - напевно регіональні медики переймають якийсь альтернативний спосіб боротьби з коронавірусом - ми тести не робимо та й інфекції немає - все вірно. 

Хоча місцеві активісти повідомили, що Володимир Данилюк, голова районної ради дав вказівку Стефанії Підгірній в.о. головного лікаря не робити тести, щоб не псувати статистику і щоб все виглядало ніби вони контролюють ситуацію в районі. 

Детальніше у відео за посиланням тут.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернополяни