Рекетири зі Львова вимагали у підприємця 208 тисяч гривень

30.03.2020 00:17   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: SylaNews

208 тисяч гривень вимагали двоє мешканців Львова у підприємця за виграний ним тендер. Аби отримати ці гроші вони погрожували йому  фізичним насиллям.

Читайте також

У Львові затримали рекетирів, що вимагали гроші в місцевого бізнесмена

Про це повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко, пише - SylaNews.

– Двоє мешканців Львова висунули підприємцю вимогу: 8% “відкату” від суми вже освоєних коштів тендеру (2.6 млн), у якому перемогла його фірма. Вартість запланованих робіт із реконструкції кінотеатру в м. Кам’янка-Бузьку становила майже 4 млн грн, – повідомила вона.

Рекетири пояснювали підприємцю, що гроші потрібні аби вирішити питання із мерією, яка діє від імені замовника будівельних робіт. Коли бізнесмен відмовився, то йому почали погрожувати фізичною розправою. Наляканий та обурений постраждалий звернувся до правоохоронців.

«Отож, у лютому цього року під контролем прокурорів та оперативників УСР, відбулась передача першого «траншу» у розмірі 40 тис гривень, а вже сьогодні, під час надання ще 168 тисяч гривень, вказаних осіб затримано «на гарячому».

На цей час:

• зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (вимагання), ч.1 ст.14 – ч.3 ст.368 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)

• готуються підозри та клопотання про обрання запобіжних заходів

• перевіряється причетність до вчиненого інших осіб, зокрема, органу місцевого самоврядування.

За вчинене ймовірні бандити можуть потрапити за ґрати на 7 років.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: SylaNews