COVID-19 вже в Рівному (ВІДЕО)

30.03.2020 09:33   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Вірусологічною лабораторією Рівненського обласного центру громадського здоров'я станом на вечір 29 березня отримано 2 підтвердження з 7-ми підозр на COVID-19. Нові інфікування зафіксовано в обласному центрі та селі Рівненського району. Чоловік проживає у Білій Криниці, а жінка – з Рівного.

Таким чином, на Рівненщині проходять лікування від коронавірусної інфекції 9 осіб, 2 людини померло.

Як повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, МОЗ відсьогодні оновило стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Тепер людей з легкою формою коронавірусу госпіталізувати не будуть, а тільки хворих у середньому та важкому стані. 

«Ми уже створюємо мобільні бригади для діагностики тих пацієнтів чи контактних осіб, які перебувають на самоізоляції, або хворих, у яких перебіг захворювання носить легкий характер. Робимо це, аби обмежити їх пересування та перебування в контакті з іншими. Ще раз звертаюсь до мешканців області – по можливості, залишайтесь вдома! Бережіть себе!» - зазначив Віталій Коваль.

Станом на 30 березня планується організувати в області роботу орієнтовно 20 мобільних бригад.

Нагадаємо, Цілодобовий оперативний штаб при Рівненській ОДА продовжує впроваджувати заходи задля недопущення потужного спалаху коронавірусної інфекції в області.

За матеріалами РОДА

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews