Михайло Апостол

Михайло Апостол

політик, громадський діяч, радник міністра МВС, доктор історичних наук

Врятувати економіку України після кризи може тільки малий і середній бізнес

30.03.2020 14:13   Автор : Михайло Апостол
Джерело: TeNews

Вважаю,що врятувати економіку України після кризи може тільки малий і середній бізнес,зокрема,це сотні тисяч заробітчан,які змушені були повернутися в Україну.

Але це може відбутися тільки тоді,коли держава створить для цього умови і зрозуміє,що це єдине спасіння.

Що для цього потрібно зробити?

- Земля державної власності,а правильніше чиновницької власності,яка використовується не за призначення, злочинно неефективно,без оформленої технічної документації...По прискореній процедурі цю землю,по 5-10 га можна надати в довготермінову оренду з правом викупу тим,хто маючи досвід і стартовий капітал,буде особисто займатися овочівництвом,садівництвом,вирощуванням лікарських трав,тепличним овочівництвом та інших культур. Нічого нового,все як у всіх цивилізованих країнах світу.Де ця земля знаходиться?

В структурах колишнього МінАПК ,Міносвіти , Мінінфраструктури ,розорані полігони в Міноборони, невитрибувані паі,непереоформлена спадщина...

- Єдина державна програма,яка мала б для цього діяти- це довгострокові пільгові міні-кредити під бізнес-план,який буде і заставою під цей кредит.Держава бере на себе компенсацію кредитних ставок. Кредити можуть видавати в основному державні банки. Заборонити всякі перевірки для малого бізнесу перших 3-5 років.

- Не продавати,а надати на конкурсній основі в довготермінову оренду з правом викупу всі збиткові сг підприємства,можна по частинах,які передані у ФДМ для приватизації.

- Максимально спростити відкриття бізнесу,забравши різноманітні дозвола,погодження,ліцензії ... і відлучивши від цього величезну армію чиновників,а робити це по мовчазній згоді.

PS: Це просто моя пропозиція, хоча чомусь не вірю,що за таку програму візьметься ...


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews