Як голосуватимуть сьогодні тернопільські нардепи: дефолт чи Україна?  

30.03.2020 16:07   Опубліковано : Антон Веселий
Джерело: TeNews

Кого чи що підтримають сьогодні нардепи від Тернопільщини під час голосування у Верховній раді: Коломойського чи Україну? Питання особливо актуальне, в умовах, коли Україна на межі дефолту!

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у вчорашньому відеозверненні заявив, що у разі провалу Верховною Радою голосувань за "життєво важливі закони" Україну може очікувати дефолт.

"Наша країна через коронавірус фактично опинилась на роздоріжжі і має два шляхи. Перший – це ухвалення двох життєво важливих законів, після чого ми отримаємо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше 10 мільярдів доларів. Це потрібно для стабілізації економіки країни та подолання кризи. Інакше – другий шлях, це провал цих законів. Після – занепад економіки і навіть загроза дефолту", – на цьому наголосив Володимир Зеленський, пише Українська правда.

"Тепер черга за вами, шановні народні депутати, – підкреслив він. – Вся відповідальність лягає на ваші плечі. Завтра народ України чітко побачить, чи готові ви захищати його інтереси. І хоча завтра ви всі будете в масках, людям стане зрозуміло, хто є хто. Суспільство зрозуміє – ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів".

Додамо, 27 березня Зеленський висловив сподівання, що Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримає законопроєкти про банки та про ринок землі, на яких наполягає МВФ.

Він наголосив, що Україна може отримати спільно від Світового банку, МВФ та ЄБРР "щонайменше" 10 млрд доларів. За його словами у разі продовження співпраці з МВФ Україна протягом півмісяця отримає перший "швидкий транш" у розмірі до 2 млрд доларів, і ці кошти одразу надійдуть до державного бюджету.

За матеріалами Української правди


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews