На Львівщині п’яний водій намагався підкупити поліцейських

Триває досудове розслідування.

31.03.2020 20:22   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Кулемет.com

Факт пропозиції та надання неправомірної вигоди правоохоронці задокументували. Тепер, окрім адміністративної відповідальності, чоловіку загрожує кримінальна – позбавлення волі на строк до чотирьох років. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Читайте також

800 доларів США хабара за допомогу у контрабанді тютюну до Угорщини – прикордонник постане перед судом

У Радехівське відділення поліції 28 березня близько 19.00 надійшло повідомлення від мешканця села Руденко про те, що вулицями населеного пункту їздить автомобіль «BMW X5», водій якого перевищує швидкість та не дотримується правил дорожнього руху, пише - Кулемет.com.

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції Радехівського відділення поліції виявили вказаний транспортний засіб та зупинили його. За кермом перебував 41-річний мешканець міста Червоноград з явними ознаками сп’яніння, у крові якого було виявлено 3,13 проміле алкоголю.

Під час складання адміністративних матеріалів, водій, аби уникнути відповідальності, запропонував поліцейським хабар. Інспектори попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди правоохоронцям, однак він продовжував наполягати на своєму.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу для фіксації правопорушення.

Слідчі Радехівського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Окрім того, на правопорушника складено адміністративний протокол за ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет.com