Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Екзаменаційно-залікові сесії вищі навчальні заклади зможуть провести дистанційно

02.04.2020 07:42   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: ritm.tv/

Навчальний рік студенти вищих навчальних закладів Рівненщини закінчать у встановлені терміни, а іспити і заліки будуть складати в дистанційному режимі.

Про це під час брифінгу розповіла в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

«Екзаменаційно-залікові сесії вищі навчальні заклади зможуть провести дистанційно в тому графіку, який затверджувався закладом вищої освіти. У разі, якщо обов’язково провести аудиторну роботу – лабораторні заняття або ті заняття, які студенти не можуть виконувати дистанційно, то такі роботи обов’язково будуть перенесені на наступний навчальний рік», – заявила Мандзій.

Чи готові до такого сценарію на Рівненщині наші журналісти запитали в одному з найстаріших навчальних закладів України – “Острозькій академії”.

«Ми дуже сподіваємося, що нам не доведеться проводити екзаменаційну сесію в умовах карантину. Острозька академія – це університет оптимістів, ми віримо, що в травні зможемо повноцінно навчатися і складати іспити в аудиторіях. Адже пройшло два тижні карантину, а викладачі та студенти Острозької академії зізнаються одне одному, що уже скучили за нашим прекрасним університетом», – повідомив Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія»

Однак, зазначають, що звісно готуються до «запасного» варіанту і продумують способи складання іспитів та заліків дистанційно. Способів може бути декілька:  

«Один із них тести, розміщені в системі Moodle. Цей спосіб давно уже використовується нашими викладачами. Він передбачає, що тести розміщуються в системі, студентам дається доступ у певний визначений час через введення кодового слова і надається час на їх виконання. Досвід показує, що списати при цьому практично неможливо, оскільки втрачається час, який має бути використаний на виконання завдання. Другий спосіб – онлайн співбесіда через Google Meet, Google Class, Zoom чи інший інструмент дистанційного навчання. Усне опитування студентів легко може виявити, наскільки вони опанували предмет. Третій – написання і захист наукових есе або проектів, які стосуються тематики курсу. Це дасть можливість для викладача виявити, чи опанував студент матеріалом для того, щоб проаналізувати та вирішити певну проблему, яка стосується його майбутньої професії», – розповідає проректор.

За його словами, щонайменше ці три способи уже рекомендовані викладачам академії для застосування.

Разом з тим, кажуть, що не обмежують студентів у виборі, кожен може запропонувати свій спосіб, який найбільш відповідає специфіці предмету. Головне, щоб обгрунтування його використання демонструвало можливість об’єктивної оцінки знань студентів.

«Навчання в Острозькій академії зараз відбувається повною мірою за допомогою онлайн-технологій. Якщо виникне потреба у зв’язку із продовженням карантину провести дистанційно екзаменаційно-залікову сесію, ми готові це зробити», – підсумував Дмитро Шевчук.

Варто зазначити, що карантин продовжено – до 24 квітня навчання точно триває за дистанційною формою. У МОН сподіваються на краще і що карантин закінчиться 24 квітня, але готуються до різних варіантів розвитку подій, тому розробляють різні сценарії навчання, зважаючи на ситуацію з карантином.

За матеріалами https://ritm.tv/ 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv/