Пакунок – під двері: тернопільський депутат Юрій Смакоуз дбає про літніх людей у час карантину (Фото)

03.04.2020 09:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Понад півтори сотні наборів з продуктами та засобами гігієни отримали тернополяни від депутата Тернопільської міської ради фракції «Європейська Солідарність» Юрія Смакоуза.

У такий спосіб Юрій Смакоуз опікується жителями свого округу, які перебувають у зоні ризику, а тому не можуть самостійно вийти до магазину чи аптеки під час карантину.

Депутат розповідає, продуктові та гігієнічні набори до помешкань літніх й самотніх людей доставляють волонтери. Роботу організували так, аби мінімізувати контакт.

– Мій округ охоплює центральні вулиці Тернополя (Руську, Танцорова, Багату, Брюкнера, Замкову, Старий ринок, Білецьку, Броварну). У цьому районі проживає багато людей похилого віку, частина з яких – самотні. У час епідемії та карантинних обмежень вони потребують максимальної допомоги. Аби не залишити цих людей без засобів існування, ми поспілкувалися із мешканцями будинків, головами ОСББ та спільно склали список квартир, у які потрібно доставити продуктові набори й засоби гігієни. Доставку продумали так, аби якнайменше контактувати з людьми. Наші волонтери заздалегідь телефонують літнім людям, приносять пакунки під двері та йдуть. Приємно, що відгукуються і підприємці. Без будь-якої націнки вони готові надавати продукти потребуючим. У цей нелегкий час ми повинні дбати не лише про себе та рідних, але й не забути про тих, хто обділений турботою. Ми намагатимемося забезпечувати літніх людей речами першої необхідності упродовж всього карантину, аби вони не виходили з квартир й не ризикували власним життям, – зазначив Юрій Смакоуз.

Представник «Європейської Солідарністі» Юрій Смакоуз каже, допомагати літнім людям у час карантину вкрай важливо, адже їм категорично не можна відвідувати місця скупчення людей.

– Літні та самотні люди перебувають у зоні ризику, а тому звичний похід до крамниці чи аптеки може коштувати їм життя. Багато бабусь та дідусів не мають поряд родичів, які могли б про них піклуватися. Дехто позбавлений можливості придбати медичну маску, а без неї не пропустять навіть в магазин. Наше завдання – пам’ятати про цих людей у час карантинних обмежень й не залишатися осторонь їхніх проблем, – додав пан Юрій.

Благодійну акцію організували ще на початку карантину. Наразі стартує друга хвиля доставки життєвонеобхідних речей до осель тих, хто цього потребує.

WhatsApp Image 2020 04 02 at 14.15.45

WhatsApp Image 2020 04 02 at 14.15.50

WhatsApp Image 2020 04 02 at 14.16.06

WhatsApp Image 2020 04 02 at 14.16.14


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews