Борис Семеняк

Борис Семеняк

Член Національної спілки журналістів України, Член Української спілки психотерапевтів

Вірус в короні?

04.04.2020 20:43   Автор : Борис Семеняк
Джерело: TeNews

Карантин – тотальний, глобальний. Карантин на всіх континентах, майже у всіх країнах, для кожного з нас. Але насправді найголовніший карантин, як не дивно, в першу чергу для нашої матінки Землі, для нашої рідної планети. І все через шкідливу людську діяльність в усіх сферах буття. Нарешті планета може вдихнути чисте повітря на повні легені, потішитися кришталево чистими водами річок та озер, відпочити від постійного і безперервного гулу літаків і машин, знову може зануритися у  споглядання власної неповторної краси. Бо люди, як ті шкідники, зіпсували все довкруж, що тільки можна. А «сильні» світу, зокрема, продовжують це робити, не замислюючись над наслідками. Не допускаючи навіть думки про те, що одного разу, все, заради чого обманювали сотні тисяч і мільйони собі подібних, експлуатували інших та за їхній рахунок накопичували мільярдні статки – може зникнути, розчинитись, дематеріалізуватись. Позбавлення своїх працівників соціального захисту у випадку хвороби, у даному випадку пандемії, виходу на пенсію, не оформлення легально їх на роботу – все в одну мить може стати нікому не потрібним: дорогі маєтки й офшори за тридев’ять земель, власні літаки і яхти, придбані за нечесно зароблені гроші. І, головне, що перед пандеміями чи й епідеміями всі опиняються в рівних умовах, всі безсилі. До слова, так само, як і перед Богом. Шкода, що багато з людей не замислюються про  ще одні «важливі» віруси, які постійно живуть поряд з нами. Це віруси неповаги і заздрощів, обману і бажання заволодіти чужим майном. Віруси, віруси, віруси. Погані звички згодом також стають вірусами. І коли їх стає надто багато, на допомогу приходить природа. Вона допомагає людству їх позбутися.

Коронавірус… Я жартома називаю його вірусом в короні. Чому так? Спробую пояснити з енергетичної точки зору. Досліджуючи упродовж багатьох років енергетичну структуру людини, мав можливість набувати цих знань і практики в багатьох країнах. І ці знання є для мене наддорогоцінним скарбом і надбанням. І тому по можливості із задоволенням ділюся ними з іншими. Звісно, для тих, хто хоче це почути, хто готовий їх сприйняти.

Отже корона – коронна чакра. Саме так називають верхній енергетичний центр у людини у багатьох східних філософіях та у ведичних писаннях. Саме там сконцентровані елементи головного мозку, саме звідти надходить команда ендокринній системі про те, яких гормонів потребує в цю мить організм. Це можуть бути спокійні «накази» про підсилення імунного захисту, а також і панічні команди страху на пригнічення і навіть повну нейтралізацію імунної системи. Важливо усвідомити, що сила захисту в наших руках. В наступній публікації я розповім, як нескладно ще з дитинства формувати здорову не тільки імунну, але й інші системи фізичного тіла наших дітей, а, можливо, й зміцнити їх. Сьогодні ж маємо багато різних думок, трактувань і тлумачень щодо походження (та природу) згаданого вірусу. Про те, що проблема не проста, побачив увесь світ. З цієї ситуації різні люди користаються по різному. Через нагнітання паніки і страху хтось заробляє великі гроші, а що відбувається за «ширмою», можливо побачимо згодом. Хтось одягає маски (у переносному значенні слова), а хтось їх знімає і відкриває свою істинну суть. Настав час добре зважити і проаналізувати наше життя. Як ми жили до цього часу, яким цінностям віддавали перевагу. Чому у багатьох людей всередині спрацював страх і він виявився сильнішим за Віру? Логічно запитати у самих себе: а чи була вона в нас взагалі, Віра? Чи жили ми з Вірою і чи виховували своїх дітей з усвідомленням того, що головною цінністю в житті є добре ставлення до ближнього? І чи самі жили в любові до всіх і всього, чи були добрим прикладом для власних дітей? Добрі вчинки, добрі і правильні думки формують сильний духовний стержень. А це у свою чергу є найкращим фундаментом для міцної імунної системи. Саме при такому стилі життя багато вірусів не мають найменшого шансу здолати нас.

І навпаки, страхи, зневіра, паніка роблять людину вразливою та беззахисною до будь-якої хвороби. Особливо старших та літніх людей (у ситуації, що склалась) віднесли до групи ризику. І тут важливо замислитися молодим, як важливо заздалегідь потурбуватися про своє фізичне здоров’я, не марнуючи його постійним невдоволенням, образами і гнівом, іншими негативними якостями. Тому що зараз вірус не дає шансу бути здоровим ослабленому тілу. Як важливо сьогодні приділяти більше часу добрим справам, добрим думкам і молитві. Адже сьогодні реакція на ситуацію у багатьох не зовсім адекватна. Ми можемо аналізувати і спостерігати, як «панує» «корона» в світі. Найбільше постраждалих серед людей похилого віку, для прикладу, в Італії. До слова, дуже часто у різні роки чув від українців, які доглядали там за старенькими, що найпоширеніший і найголовніший лік від усього в них… антибіотики. А вони, як відомо, знищують не тільки хворі клітини, а й здорові. За останніми повідомленнями, в Україні серед інфікованих багато молодих людей. Час замислитися і зрозуміти, а чому ж тоді у Швеції ситуація найспокійніша у порівнянні з рештою країн? Це одна з країн, де найкращі соціальні та матеріальні умови для життя. Відтак немає карантину, люди продовжують працювати і жити.  Хіба може бути зв'язок між добробутом і вірусами?

 Кожен живий організм містить в собі мільярди вірусів, бактерій і мікроорганізмів. Одні шкодять, інші – тренують нашу імунну систему, у такий спосіб допомагаючи нашому тілу. Але нинішній коронавірус є досить агресивним, та… виявляється, не для всіх. Насправді він не хоче знищувати організм, у якому живе. Не забуваймо, що сама людина також є «вірусом» для довколишньої природи, зрештою – для планети. І коли вона агресивна, то знищує середовище у якому живе. Крапка. Настав Час зупинитися і усвідомити: далі так жити не можна. Щоб довкола все змінилося, маємо змінитися, в першу чергу, ми самі. Не просто жити тільки для себе, а й для інших. («Поки маємо час, усім робімо добро», Посл. Св. Павла Гал. 6.10). Важливо було б також позбутися «економічного» вірусу 90-х, який звалився на Україну «кравчучками», коли в українців за копійки скупили ваучери, а їх самих пустили наймитами по світу. Це ж тоді комсомолята «та іже з ними» врапт стали власниками фабрик і заводів. А вірус страху, що буде з нами завтра, гнав і гнав українців на заробітки. Він помножився на енну кількість заробітчан після впровадження безвізу.

Чи могла наша нація зростати дужою і здоровою як духовно так і матеріально, коли мінялися уряди, президенти, місцева влада, а люди продовжували шукати заробітків за межами України? Віруси наживи не спонукали відповідних чиновників творити гуманітарно-духовні програми розвитку суспільства, допомагати новій формації молодого покоління набиратися сили, дати можливість здобувати кар’єру та заробляти вдома. Такі програми просто відсутні. Навпаки, прикладом для навчання є безліч бездуховних мистецьких творів (жахи, насилля тощо), лідерами проходять новоспечені корифеї літератури, чиї твори нашпиговані ненормативною лексикою. « Якщо ж у кого бесіди недобрі, і він не слухає духовного вчення, і почуте вважає за якісь дрібниці, той дичавіє, і дерев’яніє (грубіє), і годує злі пристрасті, і народжує від себе терня й жала смерти душі й тіла, якими є гріхи» (за святителем Григорієм Паламою).  

А на день нинішній взагалі хочуть створити нову школу, без можливості навчати дітей чудового і світлого, завдяки кращим творам справжніх українських та зарубіжних письменників. Сьогодні, як ніколи, ми маємо переглянути все. Переглянути і змінити. Змінити зараз, поки є час. Бо те, що відбувається – це велике попередження для всіх. Україна має могутній шанс на майбуття, великі перспективи заявити про себе створенням чисельної кількості робочих місць абсолютно на всіх напрямках. І це дасть Віру, силу Духа, а отже і силу імунній системі. Для цього потрібно не багато, хоча б тим, хто повиводив фінанси в офшори, в зарубіжні маєтки та банки – повернути їх додому. Створювати виробництва, виробляти продукцію, піднімати економіку. І вже зараз дати людям надію, яка здолає страх. А коли страх відсутній, будь-який вірус безсилий.

До слова. Кілька днів тому прочитав у мережі Інтернет, як один із політиків хвалився поїздкою в один з районів. Разом із колегами вони повезли гуманітарну допомогу. Цей пан не шкодував лайливих слів на адресу всіх, хто не з ним…   

Згадалася нещодавня спільна молитва Папи Римського Франциска на безлюдній площі у Римі. Пантифік багато разів звертався до Ісуса, наголошуючи, що в цей важкий час ми всі разом пливемо в одному човні… УСІ РАЗОМ В ОДНОМУ ЧОВНІ… Поспішаймо творити добро, поспішаймо…


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews