У Монастириську усі наявні апарати ШВЛ уже зайняті пацієнтами з коронавірусом

04.04.2020 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернополяни

У Монастириській центральній районній лікарні перебуває чотири пацієнти у важкому та середньо-важкому стані внаслідок коронавірусу. 

Усі четверо перебувають в реанімації, двоє під апаратами ШВЛ, ще двоє під кисневими концентраторами.

Про це Тернополянам розповів Василь Маркевич, завідувач реанімацією у Монастириськах.

За словами Василя Михайловича Маркевича, завідуючого реанімаційним відділенням Монастириської районної лікарні, сьогодні у реанімації перебуває четверо хворих з коронавірусом, серед яких двоє медиків – медсестра та лікар.

“Сьогодні у реанімації Монастириської районної лікарні перебуває четверо осіб з коронавірусом у середньо-важкому та важкому стані, – розповів Василь Маркевич. – З них двоє підключено до наявних апаратів ШВП – “Каріна”, 2009 року випуску та одного , що ми позичили у медиків із Заліщицької районної лікарні. Ще двоє підключено до кисневих концентраторів. Якщо поступить більше важких хворих, яким необхідно буде підключення до апарату ШВЛ, тоді буду дзвонити до медиків з інших районів, щоб позичили медичне обладнання”.

Крім реанімації, у госпіталі перебуває 12-13 хворих на коронавірус, решта поки що на домашній самоізоляції.

У лікарні в реанімації є тільки двоє медиків – медсестра, яка захворіла ще 19 березня та лікар, решта 30 медичних працівників, хворих на коронавірус на самоізоляції.

Завідуючий реанімацією у Монастириськах проситьь хоча б ще два апарати ШВЛ для місцевої лікарні на перший час.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернополяни