Поки нас звинувачують, ми працюємо, - директорка РОЧБО «Серце дітям України» Марина Кузмічова

06.04.2020 08:42   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

«Цей тиждень приніс для нашої роботи нові виклики. Ми отримали нову порцію звинувачень на нашу адресу», - директорка РОЧБО «Серце дітям України» Марина Кузмічова.  

На сторінці у Фейсбук, де зазвичай можна слідкувати за новинами благодійної організації, з'явився "крик душі" директорки БО "Серце дітям України".

«Начебто ми наділи собі корону та претендуємо на роль організації, яка глобально забезпечує лікарні. І знову звинувачують у якихось 20 % прибутку… Не хочу коментувати цю неетичну «стрєпню». Лише прокоментую ситуацію зі свого погляду. Ми ніколи не претендуємо на роль міської, чи обласної, чи державної фінансової системи, яка є і буде основним постачальником необхідного для лікарень, особливо в період епідемії. Жодним постом я не дискримінувала владу. Та чомусь хтось вирішив зробити це в сторону нашої волонтерської спільноти… Роль наша - допомогти дістати хоч на декілька днів необхідні засоби для медиків, поки іде довгий процес міських, обласних закупівель. Всі в чергах. Ми теж. На жаль, наші фінансові ресурси досить скромні і мені вистачає тверезого розуму це визнавати. 

Ще одне звинувачення, що ми не контролюємо, куди потрапляє те, що ми привезли, що ніби ми маємо адресно видавати медикам, а не лікарні. О Боже, люди, ну чесно! Ми привозимо не так багато всього, але в конкретні відділення під відповідальність завідувачів відділень та старшої медсестри. Останні в свою чергу під запит медперсоналу видають необхідні засоби захисту. Більшого контролю не потрібно. Не будуть відповідальні особи виносити з лікарень те, що так необхідно всьому персоналу в період епідемії… 

Ситуація, що склалась з медсестричками у відділенні, на мій погляд, це відсутність узгоджених дій у самому відділенні. До прикладу, в реанімації тієї ж ЦМЛ все гаразд, і забезпечення там однакове, що і в інфекційному. Всі - і ми, і медики, і лікарні стоять перед новими викликами. Одним вдається краще самоорганізуватись, а іншим гірше. Я впевнена, що ця історія підправить недоліки взаємодії в самому відділенні і весь персонал буде узгоджено працювати. Адже, очевидно, не час шукати винних. 

А ми продовжуємо далі працювати. У нас спустошуються рахунки дуже швидко, а допомога потрібна постійно. Все тільки починається… Нам треба закупити основне, те чого потрібно дуже багато, а це респіратори та захисні костюми. Респіраторів потрібно хоча б 1000 шт, а це 80 000 грн. Комбінезонів хоча б 200, але якісних, і це знову 100 000 грн. Друзі, допомагайте! Спільні зусилля створять необхідні умови для наших медиків. Разом зможемо все! 

P.S Всю нашу роботу можна побачити у звіті. Його опублікуємо вже завтра».

Реквізити для надання благодійної допомоги 
Картка «ПриватБанка» 
5169 3305 1958 7395 
Картка відкрита на директора РОЧБО «Серце дітям України», Кузмічова Марина Анатоліївна, та прив’язана до поточного рахунку 
ПАТ КБ Приватбанк 
РОЧБО «Серце дітям України» 
ЗКПО 36466974 
р/р UA833333910000026002054720577 
Призначення платежу: благодійна допомога на засоби захисту та дезінфекції

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews