Нічне небо над Тернополем обіцяє у квітні багато цікавих астрородзинок

07.04.2020 10:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

Небо над Тернополем і Тернопільщиною порадує спостерігачів у квітні. Про це пишуть на сторінці любителів астрономії "АстроТернопіль" у Фейсбуці.

Астрономічний календар складали на основі інформації з астрономічного календаря ГАО НАН і сайтів solarsystem.nasa.gov і NASA Jet Propulsion Laboratory.

Так що може побачити в небі у квітні 2020 уважний спостерігач, навіть, без телескопу?

Ввечері планети - Венеру та Уран.

Рано вранці, перед сходом Сонця - планети Марс, Юпітер, Сатурн.

3 квітня вже відбулось рідкісне космічне явище (1 раз на 8 років) - планета Венера проходила через зоряне сукупчення Плеяди (Стожари) - багато світлин цього проходженя розмістили астрофотографи у "АстроТернополі".

У квітні Марс продовжує відходити від газових гігантів планет Юпітера і Сатурна. Саме зараз сприятливий час спостерігати цих три планети, адже на наступне їх близьке розташування доведеться чекати протягом декількох років. На початку місяця Марс прямо під Сатурном, але до середини квітня він переміститься на значну відстань. 

Місяць буде поряд з Марсом, Юпітером і Сатурном 14, 15 та 16 квітня. Він наче проходитиме повз них.

Комети у квітні: 289Р/Бланпен, 210Р/Крістенсен, С/2017 Т2 (ПАНСТАРРС).

Для любителів діпскаю (фотографування дальних об'єктів): туманності у сузір'ях Змієносця, Ліри, Лисички та Лебедя; галактики - у Великій Ведмедиці і Гончих Псах.

Чумацький Шлях проходить низько над обрієм, над його північною частиною.

Також спостерігаємо супутник Землі - Місяць, для якого вже минає період денної видимості, він вже швидше вечірній. 8 квітня - Повня.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews